Korealainen lasi-iho: opas hehkuvaan ihoon

Korealainen kosmetiikka on ehkä tunnetuin lasi-iho (glass-skin) termistä, joka tarkoittaa lasimaisen kirkasta, läpikuultavaa, kuulasta, hehkuvaa ja tasaista ihoa, jossa ei ole näkyvissä ihohuokosia. Tämä korealaisten tavoittelema ideaali-iho ei tietenkään käytännössä oikeasti ole juuri kenellekään mahdollista, vaan sen sijaan pyritään mahdollisimman hyvinvoivaan ja hehkuvaan ihoon. Tämä saavutetaan hyvällä ihonhoitorutiinilla ja korostetaan sopivalla meikillä.

Lasi-ihon hoitorutiini

Jos haluat saavuttaa lasimaisen kirkkaan ja heleän ihon, on avainsanana kerrostaminen. Kosteuttavia ja kuulaan lopputuloksen antavia ihonhoitotuotteita kerrostetaan useissa kevyissä kerroksissa eri tuotteilla. Lasi-ihoa ei saavuteta yhdessä yössä, vaan se vaatii pitkäjänteistä ihonhoitorutiinia ainakin 2-3 viikon ajan, ennen kuin tuloksia alkaa näkyä, ihosta riippuen monesti kauemminkin.

  1. Kaksoispuhdistus
  2. Kasvovesi / kasvovesilaput
  3. Essence eli hoitoneste
  4. Seerumi(t) ja/tai ampulli(t)
  5. Kosteusvoide
  6. Lisäksi kasvonaamiot ja kuorinta osana viikoittaista rutiinia

Kaksoispuhdistus on tärkeä ensimmäinen vaihe iltarutiinissa, jos haluat saavuttaa lasi-ihon. Kaksoispuhdistuksessa ensin meikit, aurinkovoide ja päivän aikana iholle kertynyt lika puhdistetaan kasvoilta öljypohjaisella puhdistustuotteella. Tämän jälkeen iho puhdistetaan omalle ihotyypille sopivalla vesipohjaisella puhdistusaineella; puhdistusvaahdolla, -maidolla, -geelillä, mikä ikinä onkaan omaan makuusi ja ihosi tarpeisiin sopiva tuote. Tärkeää on, etteivät puhdistustuotteet kuivata ihoa liikaa. Aamuisin ihon voi joko pestä pelkällä vedellä tai sitten vesipohjaisella puhdistusaineella, mikäli ihosi sitä erityisesti kaipaa.

Kasvovesi lisätään heti puhdistuksen jälkeen tuomaan ensimmäinen annos kosteutusta ja valmistelemaan iho seuraaville hoitotuotteille. Jos sinulla on aikaa, voit asettaa muutaman kasvovesilapun kasvoillesi mini-naamioksi; esimerkiksi yhdet per poski ja yhden otsalle, ja antaa vaikuttaa muutaman minuutin. Jos haluat kosteuttaa ihoa entistä tehokkaammin, voi kasvoveden jälkeen lisätä vielä hoitonesteen eli essencen. Essence on kasvovettä hiukan paksumpi koostumukseltaan ja se sisältää enemmän aktiiviaineita kuin kasvovesi, mutta vähemmän kuin seerumi tai ampulli.

Niin sanotussa 7-skin methodissa kasvovettä kerrostetaan iholle useammin kuin kerran, jolloin kasvoveden kosteuttava vaikutus tehostuu kerrostamisen ansiosta. Ei ole tarpeen välttämättä kerrostaa iholle nimenomaan seitsemää kerrosta, vaan omiin tarpeisiin sopivalta tuntuvan määrän.

Seuraavaksi lisätään seerumi tai ampulli tai sekä että. Seerumit, hoitonesteet (eli essence) ja ampullit sisältävät aktiiviainesosia, jotka imeytyvät syvälle ihoon. Aktiiviaineilla vastataan ihon tarpeisiin ja ongelmakohtiin. Lasi-ihoa tavoitellessa hyviä ainesosia ovat esimerkiksi niasiiniamidi (tasoittamaan sävyä), C-vitamiini (kirkastamaan), hyaluronihappo (tuomaan kosteutusta) sekä centella eli rohtosammakonputkiuute (rauhoittamaan ja tasoittamaan punoitusta).

Kosteusvoide yhdessä aurinkovoiteen kanssa viimeistelevät kosteuttavan ihonhoitorutiinin. Valitse heleän lopputuloksen jättävät tuotteet luodaksesi vaikutelman lasin kirkkaasta ihosta.

Iho täytyy muistaa kuoria säännöllisesti, jotta kuolleet ihosolut saadaan pois ja siten ihosta kirkkaampi. Myös ihonhoitotuotteiden aktiiviaineet imeytyvät paremmin, kun ihon kuorii kerran pari viikossa. Lue lisää kuorinnasta.

Kasvonaamiot joko pois pestävänä, yön yli jätettävänä tai kertakäyttöisenä kangasnaamiona ovat erinomainen lisä ihonhoitorutiiniin, jos tavoitteenasi on kuulas lasimainen iho. Naamiot voivat tuoda kaipaamaasi lisätehoa rutiiniisi ja niillä saa hyvin näkyviä tuloksia aikaan.

[Sisua By Unleashia] Butter Glow Stick

Lasi-iho tuotteet

Valikoimastamme löytyy suuri määrä erilaisia tuotteita, joiden avulla rakennat juuri oman ihosi tarpeisiin sopivan glass skin -rutiinin. Suosi ihon sävyä tasoittavia, kirkastavia, kosteuttavia ja kuulautta antavia tuotteita. Muista myös hoitaa oman ihosi tarpeita ja ongelmakohtia, esimerkiksi epäpuhtauksia tai rasvoittuvuutta lasi-ihon tavoittelun yhteydessä saadaksesi toivomiasi tuloksia.

Kasvovedet ja hoitonesteet (essence)

Seerumit ja ampullit 

Kosteusvoiteet ja aurinkovoiteet​

Kuorintatuotteet ja naamiot

 

Lasi-iho meikki ja meikkituotteet

Ihon kuulautta korostetaan kevyellä BB-, CC- tai meikkivoiteella tai vaihtoehtoisesti sävytetyllä tone up -aurinkovoiteella. Lisäksi kannattaa korostaa kasvojen korkeimpia kohtia korostusvärillä, sekä sipaista hiukan ilmettä raikastavaa nestemäistä poskipunaa. Lue lisää lasi-iho meikin teosta.

[Unleashia] Mood Shower Eye Palette

Lue lisää artikkeleitamme