Fermentoitu ihonhoito

Fermentointi eli hapattaminen on perinteinen ja ikivanha tapa säilöä ainesosia niiden omien mikrobien avulla. Fermentoinnin avulla raaka-aineista tulee happamampia, mikä estää paitsi haitallisten mikrobien kasvua, myös muuttaa niiden ravitsemuksellisia ominaisuuksia.

Tunnet fermentointia varmasti paremmin osana ruoka-aineiden valmistus- ja säilöntäprosessia; piimä, jogurtti, ja tietysti kimchi tulevat monelle mieleen ensimmäisenä.

Fermentoinnilla on kuitenkin myös hyvin pitkät perinteet osana korealaista hanbang -kosmetiikan valmistusta. Monista korealaisista ihonhoitotuotteista löytyy fermentoituja ainesosia, kuten vihreä tee, riisi ja Ginseng.

 

Fermentoitujen ainesosien hyödyt kosmetiikassa:

  • Auttavat tasapainottamaan ihon pH-tasapainoa.
  • Fermentointi lisää raaka-aineen aktiiviainesosien pitoisuutta ja pienentää molekyylirakennetta, joka edesauttaa niiden imeytymistä ihoon.
  • Rauhoittavat tulehduksia ja ihoärsytystä.
  • Tukevat kollageenin tuotantoa.
  • Suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta (esim. auringonsäteiltä).
[Round Lab] Soybean Nourishing Toner

Ihollamme on oma luontainen mikrobiomi, joka koostuu ihon pinnalla elävästä bakteerikannasta, joka auttaa ihoa suojautumaan ulkoisilta ärsykkeiltä. Fermentoinnissa syntyvät probiootit (peptidit, hapot ja entsyymit) ruokkivat sekä hoitavat ihon mikrobiomia, joka puolestaan tukee ihon suojamuurin toimintaa ja vähentää ihon tulehtuneisuutta sekä herkkyyttä, mikä johtaa terveempään ihoon.

Tutkimuksen mukaan fermentoitu ohra ja soijapapu tehostavat ihoa kosteuttavaa vaikutusta. Fermentoinnin terveyshyötyjä ihonhoidossa on tutkittu vielä verrattain vähän, mutta metodin historia korealaisessa kosmetiikassa (ja monessa muussa kulttuurissa idässä) juontuu kauas historiaan.

Esimerkiksi punaista ginsengiä hyödyntävä [Mixsoon] Panax Ginseng Root Essence sisältää runsaasti antioksidantteja, edistää kollageenin tuotantoa ja stimuloi ihon uusiutumista.

[I'm From] Ginseng Eye Cream on erittäin ravitseva anti-age silmänympärysvoide, joka sisältää kolmea erilaista ginseng-uutetta. [Beauty of Joseon] Ginseng Cleansing Oil on kosteuttava puhdistusöljy (ja yksi Yeppo-tiimin suosikeista), joka sisältää mm. soijapavun öljyä ja ginsengin siemenöljyä.

[I'm From] Ginseng Eye Cream

Lähteet [1]

Lue lisää artikkeleitamme