K-beauty trendit 2024

Korealaisen kosmetiikan ydinajatus ei muutu mihinkään, mutta trendit ihonhoidossa ja varsinkin meikeissä muuttuvat säännöllisesti. Vuonna 2023 isoimpia K-beauty trendejä olivat muun muassa pehmeästi ylirajatut huulet, alaluomen korostaminen ja hybridi-retinolit. Mutta mitä uusi vuosi tuo tullessaan? 🔮

 

Trendikkäimmät K-beauty brändit 2024

Ensimmäisen sukupolven brändit

Sellaiset brändit kuin Tonymoly, Skinfood ja Etude tuntee lähes jokainen, joka on joskus törmännyt korealaiseen kosmetiikkaan. Näiden og-brändien huokuma nostalgia on jälleen uudessa nosteessa, josta kertoo esimerkiksi [Skinfood] Carrot Carotene Calming Water Pad kasvovesilappujen mieletön menestys.

Käännä siis katseesi jälleen myös näiden vanhojen tuttujen brändien valikoimiin. Y2K on valtava trendi Etelä-Koreassa ja brändit jotka nojaavat tähän mielleyhtymään ovat etunenässä trendilistalla vuonna 2024.

Unisex brändit

Uusi sukupolvi määrittelee kauneuskäsityksiä uudelleen; jokainen on kaunis ja jokaisella on oikeus ilmaista itseään esimerkiksi meikkaamalla. Tämä tuo jalansijaa brändeille, joiden tuotteet on suunnattu kaikille sukupuolesta riippumatta. Muun muassa Laka edustaa erinomaisesti tuotteillaan unisex -brändejä.

[Laka] Fruity Glam Tint

K-beauty meikkitrendit 2024

Aegyo-sal -silmämeikki

Termi aegyo-sal viittaa koreaksi alaluomen pikkuruiseen, pulleaan osaan. Aluetta korostamalla saadaan aikaan nuorekas, silmiä suurentava ja kirkastava efekti, jota korealaiset rakastavat, eikä trendin hiipumiselle ole merkkejä havaittavissa. Muutoksena aiempaan aegyo-sal -meikissä suositaan nyt mattapintaisempia ja satiinisia lopputuloksia, aikaisempien kimaltavien ja hehkuvien sijaan.

"Cherry lips" pehmeästi ylirajatut huulet

Edellisen vuoden huulimeikkitrendi vain vahvistunee, ja huultenrajauskynien suosio myös korealaisen kosmetiikan parissa jatkaa kasvuaan. Erona vahvasti rajattuihin huuliin, jotka länsimaissa ovat olleet trendinä muutaman vuoden, korealainen nk. cherry lips -trendi suosii pehmeää rajausta, jolla luodaan huulille täyteläisyyttä.

K-pop ripset

Viime aikoina K-pop idolit kuten Won Young, Sullyoon ja Rosé ovat suosineet hyvin pitkiä ja eroteltuja ripsiä, myös alaripsissä. Nukkemaisen ilmeen saavuttaminen vaatii hiukan harjoitusta, mutta esimerkiksi Bbia Never Die Mascara on erinomainen apu ilmeen luomiseen.

Hybridituotteet

Tuotteet jotka yhdistävät ihonhoidon ja meikin jatkavat suosiotaan. Hoitavat huulituotteet, jotka käyvät sellaisenaan tai osana meikkiä, ovat tästä hyvä esimerkki BB- ja CC-voiteiden lisäksi.

 

[Peripera] Ink Airy Velvet Tint

K-beauty megatrendi 2024

Vuoden suurimmaksi megatrendin ihonhoidossa ennustetaan olevan tehokkuus. Ihonhoidolta odotetaan parempia ja näkyvämpiä tuloksia. Myös kosmetologisten hoitojen tuloksia halutaan tehostaa ja pitkittää kotona, sekä samantyyppisiä tuloksia tavoitellaan ilman esteettisiä hoitoja ihonhoitotuotteiden avulla.

 

K-beauty ihonhoitotrendit 2024

Etelä-Koreassa jo jonkin aikaa esimerkiksi golfareiden suosiossa olleet SPF patchit eli ns. aurinkosuojalaastarit alkoivat vuonna 2023 näkyä myös somessa, ja onkin odotettavissa että ne keräävät maailmanlaajuisesti enemmän huomiota vuoden 2024 aikana.

SPF laastarit ovat hyvä lisä aurinkovoiteen lisäksi, suojaamaan herkästi palavia kohtia, kun auringossa oleillaan kauan. Niillä ei siis ole tarkoitus korvata aurinkovoidetta kokonaan, vaan tarjota lisäsuojaa esimerkiksi poski- tai olkapäille.

 

Trendaavimmat ihonhoidon ainesosat

Näille ainesosille on odotettavissa hypeä vuoden 2024 aikana, listasimmekin alle jo muutamia Yeppon suosituksia jokaisesta!

  • Tutkitut ja tehokkaat tähtiainesosat kuten retinoli ja hyaluronihappo jatkavat varmasti trendaamista, mutta kiinnostuksen tehostavien ainesosien ympärillä voi odottaa kasvavan - nämä ovat ainesosia jotka tehostavat aktiiviaineen toimintaa ja auttavat esimerkiksi sitä imeytymään ihoon paremmin. Näin saadaan esimerkiksi luotua tehokkaampia tuotteita vähemmillä ainesosilla.
  • Mugwort eli pujo rauhoittaa ihoa tehokkaasti
  • Heartleaf eli viherkameleontin lehtiuute on tunnettu ihoa ja tulehduksia rauhoittavista sekä antibakteerisista ominaisuuksistaan.
  • Punainen ginseng tehostaa ihon uudistumista ja ravitsee ihoa, tehden siitä heleämmän ja kiinteämmän näköisen.
  • Yuja on pieni sitrushedelmä, jota on käytetty korealaisessa ja kiinalaisessa ihonhoidossa vuosisatoja. Sen korkea C-vitamiinipitoisuus ja antioksidanttiset ominaisuudet ovat omiaan kirkastamaan ja suojaamaan ihoa.
  • Teepuu on tunnettu ihoa puhdistavista ja rasvoittumista hillitsevistä ominaisuuksistaan.
  • Centella asiatica eli rohtosammakonputki mm. rauhoittaa ärtynyttä ihoa, lievittää tulehdusta ja auttaa vähentämään punoitusta.

 

Trendaavimmat tuotteet

Nappaa jo nyt testiin nämä tuotteet, joista ennustetaan vuoden 2024 hittejä.

 

[Rom&nd] Juicy Lasting Tint
Credits Cosmetics Design Asia, Chem Linked, Daily Vanity

Lue lisää artikkeleitamme