Parhaat vinkit ihon- ja hiuspohjan hoitoon talvella

Moni kärsii kuivasta tai ainakin kuivemmasta ihosta talvella, kun sääolosuhteet ovat hyvinkin äärimmäisiä pohjoisilla leveyspiireillä ja vastaavasti sisällä ilmastointi on tavallista lämpimämmällä.

Kerää tästä helpot ja kompaktit vinkit ihonhoitoon talvella 👇

Vaikka ihosi tarvitsee talvella hiukan enemmän apukeinoja, ei ihotyyppisi ole silti muuttunut kylmien ilmojen saavuttua. Tämä on hyvä muistaa, sillä ei suinkaan ole tarvetta muuttaa koko ihonhoitorutiinia, vaan riittää kun lisäät muutaman hyvin valitun täsmätuotteen rutiiniisi.

Lue lisää oman ihotyypin tunnistamisesta ja hoitamisesta täältä.

Ihonhoitorutiini talvella

Talveen mukautettu ihonhoitorutiini voi näyttää esimerkiksi seuraavanlaiselta:

Kirsikkana kakun päällä kannattaa helliä talven karheuttamia huulia sopivalla huulinaamiolla[Tocobo] Vita Glazed Lip Mask on yönaamio, huulirasva ja plumperi samassa.

[Mary&May] Rose Hyaluronic Hydra Wash Off Mask Pack

 

Hiuspohjan hoito talvella

Hiuspohjamme kohtaa samat sääolosuhteiden aiheuttamat haasteet, kuin kasvojen ja vartalon iho, ja hiuspohjaa tulisikin huomioida yhtä lailla sopivalla hoidolla. Hiuspohjassa on enemmän hikirauhasia kuin missään muualla kehossamme, joten se on luonnollisesti taipuvampi tuottamaan enemmän talia ja öljyä.

Mistä tunnistaa kuivan hiuspohjan?

Kuten kuiva iho yleisesti, myös kuiva hiuspohja johtuu hiuspohjan kykenemättömyydestä tuottaa tarpeeksi talia ja luontaisia öljyjä, jotta päänahka pysyisi kosteutettuna. Jos tämä tasapaino häiriintyy jostakin syystä, kuten talven ääriolosuhteiden takia, saattaa hiuspohja muuttua kuivaksi ja sen myötä hilseileväksi. Kuiva hiuspohja on yleinen ongelma talvella, sillä joko pipo pysyy tiukasti päässä ulkona tai sitten viileä tai kylmä ulkoilma pääsee kuivattamaan ihoa. Kuiva hiuspohja oireilee kutinana, kuivana hilseilynä ja ylipäätään kuivuuden tunteena. 

Kuivan hiuspohjan hilseily on eri asia kuin rasvoittuvan päänahan hilseily. Kuivan päänahan hilseily on nimensä mukaisesti kuivaa, samantapaista hilseilevää ihoa kuin mitä muuallakin kasvoilla tai vartalolla voi havaita, jos iho on erittäin kuiva. Rasvoittuvan päänahan hilseily on suurempikokoista, liuskamaista ja rasvaista.

Miten talven aiheuttamaa kuivaa hiuspohjaa kannattaa hoitaa?

Kuten muutakin ihoa, kaipaa kuiva päänahka hellävaraisia, kosteuttavia tuotteita. Vältä alkoholia sisältäviä pesu- ja muotoilutuotteita, liian kuumaa suihkua, ja liiallista pesua.

Käytä kuivalle hiuspohjalle sopivaa shampoota, kuten [Lador] Moisture Balancing Shampoo. Voit myös lisätä hiuspohjan täsmähoitotuotteen hiustenhoitorutiiniin, suosittelemme [A'pieu] Mint Scalp Hair Vinegar hoitonestettä, joka auttaa myös päänahan kutinaan.

Vartalon ihon hoito talvella

Ei pidä unohtaa vartalon ihonhoitoa, vaikka vaatekerrokset lisääntyvät ja kukaan ei näe kuivia kyynärpäitä villapaidan alta. Iho kiittää, kun muistat pitää myös siitä huolen läpi talven. Tuo kesä hetkeksi keskelle talvea ihanan tuoksuisella vartalovoiteella, kuten [Frudia] My Orchard Peach Real Soothing Gel tai kosteuta herkistynyttä ihoa tehokosteuttavalla [Derma:B] CeraMD Repair Cream -voiteella.

Jaloille voi antaa tehokuurin jalkanaamiolla, joista löytyy niin kuorivia kuin kosteuttavia versioita. Sukkamalliset jalkanaamiot ovat käteviä käyttää ja voit sujauttaa vielä sukat naamion päälle tehostamaan vaikutusta.

Lue lisää artikkeleitamme