Korealainen ihonhoito ja 10-vaiheinen ihonhoitorutiini: Opas hehkuvaan ihoon

Monelle tulee ensimmäisenä korealaisesta ihonhoitorutiinista mieleen niin sanottu 10 askeleen rutiini, jossa ihoa hellitään erilaisilla naamioilla, ampulleilla, silmänympärysseerumeilla, lymfahieronnalla, ja niin edelleen. Todellisuudessa kaikkia näitä vaiheita ei tarvitse suorittaa päivittäin, vaan voit räätälöidä ihonhoitorutiinisi omien tarpeidesi mukaisesti.

 

Korealaisen 10-askeleen ihonhoitorutiinin vaiheet

 1. Meikinpoisto öljypohjaisella puhdistustuotteella 
 2. Ihon puhdistus vesipohjaisella puhdistustuotteella
 3. Kuorinta
 4. Naamio (levitettävä tai kangasnaamio eli sheet mask)
 5. Kasvovesi
 6. Seerumi, ampulli ja hoitoneste
 7. Silmänympärysvoide
 8. Kosteusvoide (ja emulsio)
 9. Yönaamiot ja huulinaamiot
 10. Aurinkovoide

 

Helppo korealainen ihonhoitorutiini 3 vaiheella:

 1. Kaksoispuhdistus: Poista meikki öljypohjaisella puhdistustuotteella ja puhdista iho vesipohjaisella puhdistustuotteella.

 2. Kosteutus: Käytä kasvovettä, seerumia ja kosteusvoidetta.

 3. Aurinkovoide: Muista suojata iho aurinkovoiteella.

 

Skinfood Pear Mask

 

Miksi kaksoispuhdistus kannattaa

Ihon huolellinen kaksivaiheinen puhdistus on olennainen osa aitoa korealaista ihonhoitorutiinia. Öljypohjainen puhdistus poistaa tehokkaasti meikin, aurinkorasvan ja päivän aikana iholle kertyneen lian. Tämän jälkeen iho puhdistetaan vesipohjaisella tuotteella.

 

Ihon kosteutus: kaikki ihotyypit tarvitsevat kosteusvoidetta

Jokainen ihotyyppi, myös rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuva, tarvitsee ja hyötyy kosteuttavien tuotteiden käytöstä. Esimerkiksi akneiho voi monesti olla toistuvien tulehduksien vuoksi myös herkkä ja kuiva, varsinkin jos erilaisia aknen hoitoon tarkoitettuja tuotteita käytetään paljon. Tällöin on tärkeää pitää huolta ihon kosteutuksesta, jotta ihon suojakerros pysyy hyvässä kunnossa, sillä vaurioitunut iho on entistä alttiimpi tulehduksille ja bakteereille.

Jos haluat mahdollisimman yksinkertaisen ihonhoitorutiinin, valitse öljypohjainen puhdistustuote, omalle ihotyypille sopiva kasvovesi sekä kosteusvoide ja aurinkovoide

 

Kasvovesi ja sen käyttö

Ihon kosteutuksen ensimmäinen vaihe on kasvovesi. Kasvovesi ei suinkaan ole tarkoitettu meikkijäämien pois pyyhkimiseen, vaan se tuo kasvoille ensimmäisen annoksen kosteutusta sekä hoitavia ainesosia ja valmistelee ihon seuraaville hoitovaiheille. Kasvovesi myös tarvittaessa tasapainottaa ihon pH-tasapainoa pesun jäljiltä.

Korealaisia kasvovesiä löytyy monenlaisia koostumuksia vesimäisen juoksevista paksumpiin emulsiomaisiin. Suosittelemme levittämään kosteuttavat kasvovedet käsin taputtelemalla, kuorivat kasvovedet sen sijaan kannattaa levittää kasvoille vanulapulla pyörivin liikkein.

Koreassa suositut toner padit eli kasvovesilaput ovat erittäin käteviä, niissä kasvovesi on valmiiksi kyllästettynä lapulle. Kasvovesilappuja voi käyttää joko tavallisen kasvoveden tavoin tai ne voi jättää vaikuttamaan kasvoille muutaman minuutin ajaksi mininaamion tavoin.

Jos olet valmis hiukan panostamaan ihonhoitorutiiniisi, suosittelemme valitsemaan omalle ihotyypille sopivan kasvoveden, seerumin ja kosteusvoiteen. Tällä yhdistelmällä pääsee jo pitkälle hehkuvan ihon tavoittelussa.

 

Mikä on 7-skin method?

Olet saattanut kuulla korealaisesta metodista, jossa kasvovettä kerrostetaan iholle useammin kuin kerran. Vaikka metodissa puhutaan seitsemästä, ei ole varsinaisesti tarkoitus kerrostaa iholle nimenomaan seitsemää kerrosta kasvovettä.

Ajatus on enemmänkin, että mikäli ihosi tuntuu erittäin kuivalta, voi kasvovettä lisätä kaksi tai kolme kerrosta, tai halutessaan useammankin.

 

Mitä eroa on kasvovedellä ja essencellä

Essence eli suomeksi hoitoneste on ihonhoitorutiinin seuraava vaihe kasvoveden jälkeen. Se sisältää aktiiviainesosia, joilla hoidetaan haluttuja ihon ongelmia, kuten tummia läiskiä, tuodaan lisäkosteutta tai ehkäistään ikääntymisen ensimerkkejä.

Vaikka hoitoneste on koostumukseltaan vesimäinen, se ei kuitenkaan vastaa myöskään kasvovettä, sillä hoitonesteessä on enemmän kosteuttavia ja ihoa hoitavia ainesosia, kuin kasvovedessä.

Erona seerumiin hoitoneste on tyypillisesti kevyempi ja koostumukseltaan juoksevampi. Hoitonesteen aktiiviainespitoisuudet eivät myöskään ole yhtä suuria kuin seerumissa tai ampullissa.

Hoitoneste on vesipohjainen hoitotuote, joka levitetään iholle kasvoveden jälkeen. Hoitoneste lisätään kasvoille taputtelemalla kuten seerumikin.

 

Seerumin ja ampullin ero

Ihon ollessa vielä kostea kasvoveden tai hoitonesteen jäljiltä, levitetään iholle seuraava hoitotuote.

Seerumit ja ampullit sisältävät aktiiviainesosia, jotka imeytyvät syvälle ihoon. Aktiiviainesosat, eli esimerkiksi C-vitamiini, retinoli, hyaluronihappo ja niin edelleen, valitaan oman ihon tarpeiden mukaan.

Ampulli sisältää aktiiviaineita suurina pitoisuuksina, joilla on tarkoitus hoitaa tiettyä iho-ongelmaa, kuten epätasaista ihon sävyä tai juonteita. Ampullit pitävät monesti sisällään vain yhtä aktiiviainesosaa, kuten centellaa eli rohtosammakonputkiuutetta, mutta suurempina pitoisuuksina kuin seerumissa. Seerumeissa sen sijaan yhdistellään usein montaakin eri aktiiviainesosaa, jolloin saat useamman ainesosan hyödyt yhdellä kertaa.

Jos haluat hoitaa useampia erilaisia iho-ongelmia tai tavoittelet useampia hyötyjä ihonhoitorutiinillasi, voit kerrostaa useampia eri seerumeita ja ampulleja. Hyvänä nyrkkisääntönä voi pitää, että erilaisia seerumeita ja ampulleja kerrostetaan kerralla enintään 3.

Suurinta osaa aktiiviainesosista voi käyttää yhtä aikaa, mutta vahvempia ainesosia kuten retinoideja (retinol, retinal) ja kuorivia happoja käytettäessä kannattaa käyttää harkintaa yhdistelyssä. Tämä lähinnä siksi, ettet rasita vahingossa ihoasi liikaa kerralla, liian vahvoilla tuotteilla. Tämä johtaa herkästi ihon suojamuurin vaurioitumiseen. Jos olet epävarma tuotteiden tai ainesosien yhdistelystä, voit aina kysyä neuvoa myymälästämme tai kosmetologiltamme

 

Numbuzin Collagen Pudding Serum

Kasvovoide ja emulsio - mikä niiden ero on?

Kosteusvoide on tärkeä viimeinen vaihe ihon kosteutuksessa, joka lisätään aina kaikkien muiden ihonhoitotuotteiden jälkeen viimeiseksi. Valitse ihotyypillesi sopiva tuote, esimerkiksi kasvovoide ikääntyvälle iholle pitää sisällään ihon elastisuutta ja kimmoisuutta sekä juonteita häivyttäviä ainesosia. Paras kosteusvoide rasvaiselle iholle on kevyt, monesti geelimäinen, ja ei tuki ihohuokosia. Kiireisimmät ja he jotka haluavat mahdollisimman yksinkertaisen ihonhoitorutiinin voivat testata kasvovoidetta, jossa on valmiina aurinkosuoja. Suosittelemme kuitenkin ensisijaisesti erillistä kasvo- ja aurinkovoidetta parhaan lopputuloksen ja suojan saamiseksi.

Mikä on korealainen emulsio ja miten sitä käytetään?

Emulsio on varmasti yksi eniten hämmennystä aiheuttavista korealaisista ihonhoitotuotteista, sillä sitä ei voi suoraan lokeroida tiettyyn tarkoitukseen. Pääasiassa ja yksinkertaistettuna emulsio on (useimmiten) hyvin kevyt kosteusvoide. Koostumukseltaan se on voidetta juoksevampi ja kevyempi, paksumpi kuin seerumi, ja imeytyy ihoon nopeasti. Tällöin emulsio lisätään ihonhoitorutiinissa seerumin jälkeen, ennen kosteusvoidetta tai aurinkovoidetta.

Emulsio saattaa kuitenkin tarkoittaa myös ihoa hoitonesteen tavoin valmistelevaa ja pehmentävää tuotetta. Siinä tapauksessa tuote on silloin tarkoitettu käytettäväksi kasvoveden ja mahdollisen hoitonesteen jälkeen, ennen ampullia ja seerumia. Tuotteen käyttötarkoitus selviää paitsi koostumuksen perusteella, myös kaikkein helpoiten suoraan käyttöohjeista ja kuvauksesta.

Joillekin pelkkä emulsio saattaa riittää viimeisenä kosteuttavana ihonhoidon vaiheena, mutta parhaimmillaan emulsiot kuitenkin ovat, kun niitä käytetään kosteusvoiteen lisänä ihonhoitorutiinissa. Emulsio ei missään nimessä ole tärkeimpiä ihonhoidon vaiheita, vaan ennemminkin erityinen lisä, jolla voi saada lisähyötyä irti ihonhoitorutiinistaan. Voit siis korvata myös kasvovoiteen emulsiolla, mikäli se on kosteuttavilta ominaisuuksiltaan riittävä ihosi tarpeisiin.

 

Aurinkovoide on ihonhoitorutiinin viimeinen vaihe

Aurinkovoide viimeistelee ihonhoitorutiinin. Suositpa sitten kemiallista tai fysikaalista suojaa, tärkeintä on, että aurinkovoidetta käyttää säännöllisesti ja riittävästi.

Kasvoille ja kaulalle nyrkkisääntönä voi pitää, että aurinkovoidetta levittää kahden sormen mitallisen tuubista puristettuna. Tämän mittaustavan ongelma on toki se, että jo erilaisista tuubeista voidetta tulee eri verran. Jos epäröit, niin aurinkorasvaa tulisi ohjeen mukaan levittää kasvoille 0,25-0,5 teelusikallista.

Eri maiden viralliset ohjeistukset aurinkovoiteen tarpeellisuudesta talvella vaihtelevat, mutta auringonsäteet todistetusti aiheuttavat suuren osan ihon ikääntymisen merkeistä, joten sen käytöstä ei talvella ole missään nimessä ainakaan haittaa.

Sisällä sen sijaan ei aurinkorasvaa tarvita, mikäli et oleskele ikkunan edessä suorassa auringonvalossa suurta osaa päivästä.

Sävytetty tone up -voide, jossa on SPF-suoja ja kevyen BB-voiteen peittävyys, nopeuttaa huimasti kiireisiä aamuja tai antaa lisäpotkua meikkipohjaan.

 

Kasvojen kuorinta

Kuorinnasta hyötyvät kaikki ihotyypit, myös kuiva ja herkkä iho. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta ja ehkäisee siten tukkeutuneita ihohuokosia, jotka aiheuttavat muun muassa mustapäitä. Lisäksi ihonhoitotuotteet pääsevät toimimaan tehokkaammin, kun ihon muistaa kuoria säännöllisesti.

Nuorempana ihomme kykenee itse varistamaan kuolleen ihosolukon pois tehokkaasti, mutta iän myötä ihomme alkaa kaivata siinä apua.

Myös kuorinnassa tulee muistaa kohtuus. Liiallinen kuorinta voi aiheuttaa muun muassa ihon tulehduksia ja pahentaa aknea. Lue lisää kuorinnasta.

 

Kasvonaamion käyttö

Naamioista voi valita oman makunsa mukaan joko pois pestävän tai kertakäyttöisen kangasnaamion. Naamio on tehokas lisä ihonhoitorutiiniin, joskaan ei välttämätön. Jos kuitenkin haaveilet korealaisesta lasi-ihosta, tuo naamio hyvää lisätehoa ihonhoitorutiiniin.

Naamioita voi käyttää halutessaan vaikka joka päivä! Parhaan hyödyn saatkin lisäämällä naamion tai useamman osaksi ihonhoitorutiiniasi viikoittain.

 

Anua Peach Sheet Mask

Missä järjestyksessä ihonhoitotuotteet laitetaan:

Ihonhoitotuotteet lisätään aina vesipohjaisesta alkaen ja viimeisenä lisätään öljypohjaiset tuotteet. Tämä varmistaa, että kaikki tuotteet imeytyvät ihoon.

Tuotteet lisätään siis juoksevimmasta kohti paksumpia koostumuksia: kasvovesi, seerumi, kosteusvoide, öljy ja aurinkovoide.

Vesipohjaisen koostumuksen omaavat tuotteet imeytyvät ihoon syvemmälle (kuten seerumi tai ampulli) ja jos ennen niitä lisättäisiin paksu kasvovoide, sen järeämpi molekyylirakenne estäisi ohuempia ihonhoitotuotteita imeytymästä sinne, minne ne kuuluvat.

 

Parhaat tuotteet korealaiseen ihonhoitorutiiniin eri ihotyypeille:

Tässä suosituksiamme eri ihotyypeille. Muistathan kuitenkin, että mikään tuote ei takuu varmasti sovi kaikille, vaikka ihotyyppi olisi sama. Jos haluat vinkkejä ja yksilöllisiä neuvoja ihonhoitoosi liittyen, tule asiantuntevaan Yeppo & Soonsoo -myymäläämme tai kysy neuvoa kosmetologiltamme.

Kaikille ihotyypeille:

Epäpuhtauksiin taipuvalle ja rasvoittuvalle iholle:

Kuivalle iholle:

Ikääntyvälle iholle:

Lue lisää artikkeleitamme