Korelainen ihonhoitorutiini 3-vaiheisesta 10-vaiheiseen

Korealainen 10-vaiheinen ihonhoitorutiini

Mitä tarkoittaa korealainen ihonhoitorutiini

Monelle tulee ensimmäisenä korealaisesta ihonhoitorutiinista mieleen niin sanottu 10 askeleen rutiini, jossa ihoa hellitään erilaisilla naamioilla, ampulleilla, silmänympärysseerumeilla, lymfahieronnalla, ja niin edelleen. Todellisuudessa kaikkia vaiheita ei yleensä suoriteta kerralla, vaan tarkoitus on enemmänkin hyödyntää eri tuotteita tietyn ajanjakson sisällä, esimerkiksi viikon aikana.

Mistä korealainen 10-askeleen ihonhoitorutiini koostuu?

Mitä nämä kaikki vaiheet sitten todellisuudessa pitävät sisällään? 

 1. Meikinpoisto öljypohjaisella puhdistustuotteella 
 2. Ihon puhdistus vesipohjaisella puhdistustuotteella
 3. Kuorinta
 4. Naamio (levitettävä tai kangasnaamio eli sheet mask)
 5. Kasvovesi
 6. Seerumi, ampulli ja hoitoneste
 7. Silmänympärysvoide
 8. Kosteusvoide
 9. Yönaamiot ja huulinaamiot
 10. Aurinkovoide

Kuten ehkä jo ylläolevasta listasta voi havaita, ei kaikkea ole tarkoitus käyttää kerralla. Ei ole edes välttämätöntä käyttää kaikkia listan tuotteita, vaan ennen kaikkea tärkeää on löytää omalle iholle ja omiin tarpeisiin sopivat laadukkaat tuotteet.

Miten aloittaa korealainen ihonhoitorutiini? 

Hyvään alkuun ihonhoidossa pääsee jo 3-vaiheisella rutiinilla. Tärkeimmät kolme vaihetta hehkuvaan ihoon ovat:

 1. Kaksoispuhdistus 
 2. Kosteutus
 3. Aurinkovoide

1. Kaksoispuhdistus ja miksi se kannattaa

Ihon huolellinen kaksivaiheinen puhdistus on tapa, jota myös eteläkorealaiset naiset aidosti käyttävät jokapäiväisessä ihonhoitorutiinissaan. Metodissa ensin iholta puhdistetaan meikki, aurinkorasva ja päivän aikana kertynyt lika öljypohjaisella puhdistustuotteella, joka irrottaa edellä mainitut tehokkaasti. Sen jälkeen puhdistetaan varsinainen iho vesipohjaisella puhdistusvaahdolla tai -geelillä.

Kaksoispuhdistus on tarkoitus tehdä vain iltaisin, aamuisin riittää pelkkä omalle ihotyypille sopiva vesipohjainen puhdistustuote.

Mikäli kuitenkin haluat vain yhden tuotteen ihon puhdistukseen, valitse silloin puhdistusöljy tai -balmi.

2. Ihon kosteutus on tärkeää jokaiselle ihotyypille

Jokainen ihotyyppi, myös rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuva, tarvitsee ja hyötyy kosteuttavien tuotteiden käytöstä. Esimerkiksi akneiho voi monesti olla toistuvien tulehduksien vuoksi myös herkkä ja kuiva, varsinkin jos erilaisia aknen hoitoon tarkoitettuja tuotteita käytetään paljon. Tällöin on tärkeää pitää huolta ihon kosteutuksesta, jotta ihon suojakerros pysyy hyvässä kunnossa, sillä vaurioitunut iho on entistä alttiimpi tulehduksille ja bakteereille.

Suomessa kasvojen iho joutuu kokemaan monenlaista vaihtuvien vuodenaikojen myötä, ja moni kärsii talvella kuivasta ihosta.

Jos haluat mahdollisimman yksinkertaisen ihonhoitorutiinin, valitse edellä mainitun öljyputsarin lisäksi vielä omalle ihotyypille sopiva kasvovesi sekä kosteusvoide (lisäksi aurinkosuojaa suosittelemme ihan jokaiselle).

Kasvovesi

Ihon kosteutuksen ensimmäisenä vaiheena suosittelemme ehdottomasti kasvovettä. Kasvovesi ei ole suinkaan tarkoitettu meikkijäämien pois pyyhkimiseen, vaan se tuo kasvoille ensimmäisen annoksen kosteutusta sekä hoitavia ainesosia ja valmistelee ihon seuraaville hoitovaiheille. Kasvovesi myös tarvittaessa tasapainottaa ihon pH-tasapainoa pesun jäljiltä. 

Monet korealaisista kasvovesistä ovat koostumukseltaan emulsiomaisia ja suosittelemmekin levittämään kosteuttavat kasvovedet käsin taputtelemalla. Vanulaput voi säästää kuoriville kasvovesille.

Yeppolta löydät myös Koreassa suositut toner pad kasvovesilaput, joissa kasvovesi on valmiiksi kyllästettynä lapulle. Laput voi levittää kasvoille ja jättää vaikuttamaan mininaamion tavoin.

Jos olet valmis hiukan panostamaan ihonhoitorutiiniisi, suosittelemme valitsemaan omalle ihotyypille sopivan kasvoveden, seerumin ja kosteusvoiteen. Tällä yhdistelmällä pääsee jo pitkälle hehkuvan ihon tavoittelussa.

Mikä on 7-skin method?

Olet saattanut kuulla korealaisesta metodista, jossa kasvovettä kerrostetaan iholle useammin kuin kerran. Vaikka metodissa puhutaan seitsemästä, ei ole varsinaisesti tarkoitus kerrostaa iholle nimenomaan seitsemää kerrosta kasvovettä. Ajatus on enemmänkin, että mikäli ihosi tuntuu erittäin kuivalta, voi kasvovettä lisätä kaksi tai kolme kerrosta, tai halutessaan toki miksei useampaakin.

Seerumi, hoitoneste, ampulli

Kasvoveden jälkeen iholle levitetään sen ollessa vielä kostea kasvoveden jäljiltä seuraava hoitotuote sen mukaan mitä oma iho sillä hetkellä kaipaa.

Seerumit, hoitonesteet (eli essence) ja ampullit sisältävät aktiiviainesosia, jotka imeytyvät syvälle ihoon. Aktiiviainesosat ovat tehokkaita, mutta niiden yhdistely vaatii hiukan suunnitelmallisuutta. Voitkin kerrostaa useampia eri tuotteita, pitäen kuitenkin mielessä mitkä ainesosat toimivat yhteen ja mitkä ei. (Tästäkin on tulossa artikkeli pian!)

Mikäli olet epävarma mitkä tuotteet toimivat yhdessä tai mitkä tuotteet auttaisivat ratkaisemaan juuri oman henkilökohtaisen iho-ongelman, suosittelemme piipahtamaan yhdessä Yeppon asiantuntevista myymälöistä.

Mikä on essence eli hoitoneste? Entä mikä on ampulli?

Seerumi, hoitoneste ja ampulli kaikki pyrkivät ihon kosteuttamiseen ja hoitamiseen eri aktiiviaineilla. Erona seerumiin hoitoneste on tyypillisesti kevyempi ja koostumukseltaan juoksevampi. Siinä on aktiiviainesosia kuten seerumissa, mutta ei yleensä yhtä suurina pitoisuuksina.

Vaikka hoitoneste on koostumukseltaan vesimäinen, se ei kuitenkaan vastaa myöskään kasvovettä, sillä hoitonesteessä on enemmän kosteuttavia ja ihoa hoitavia ainesosia.

Hoitoneste on vesipohjainen hoitotuote, joka levitetään iholle kasvoveden jälkeen. Hoitoneste lisätään kasvoille taputtelemalla kuten seerumikin.

Ampulli puolestaan sisältää aktiiviaineita suurina pitoisuuksina, joilla on tarkoitus hoitaa tiettyä iho-ongelmaa, kuten epätasaista ihon sävyä tai juonteita. Ampullit pitävät monesti sisällään vain yhtä aktiiviainesosaa, kuten retinolia tai C-vitamiinia, mutta suurempina pitoisuuksina kuin esimerkiksi seerumissa.

Kosteusvoide

Kosteusvoide on tärkeä viimeinen vaihe ihon kosteutuksessa. Jotkut ihotyypit saattavat pärjätä myös seerumin jälkeen pelkällä hyvin kosteuttavalla aurinkovoiteella, kuten Etelä-Korean myydyimmällä Round Lab Birch Juice Moisturizing Sunscreen -aurinkorasvalla.

Kosteuttava Round Lab aurinkovoide korealaisessa ihonhoitorutiinissa

3. Aurinkovoide - kuinka paljon aurinkorasvaa pitää laittaa? Tarvitseeko talvella tai sisällä käyttää aurinkovoidetta?

Aurinkovoide viimeistelee ihonhoitorutiinin. Suositpa sitten kemiallista tai fysikaalista suojaa, tärkeintä on, että aurinkovoidetta käyttää säännöllisesti ja riittävästi. 

Kasvoille ja kaulalle nyrkkisääntönä voi pitää, että aurinkovoidetta levittää kahden sormen mitallisen tuubista puristettuna. Tämän mittaustavan ongelma on toki se, että jo erilaisista tuubeista voidetta tulee eri verran. Jos epäröit, niin aurinkorasvaa tulisi ohjeen mukaan levittää kasvoille 0,25-0,5 teelusikallisen verran.

Eri maiden viralliset ohjeistukset aurinkovoiteen tarpeellisuudesta talvella vaihtelevat, mutta auringonsäteet todistetusti aiheuttavat suuren osan ihon ikääntymisen merkeistä, joten sen käytöstä ei talvella ole missään nimessä ainakaan haittaa.

Sisällä taas ei aurinkorasvaa tarvita, mikäli et oleskele suoraan ikkunan edessä auringonvalossa suurta osaa päivästä.

Miksi ihonhoitotuotteet pitää laittaa tietyssä järjestyksessä?

Erilaisia ihonhoitotuotteita voi lisätä oman maun, tarpeen ja mielenkiinnon mukaisen määrän. Jos haluat kerrostaa useampia kosteuttavia tuotteita kerralla, kannattaa muistaa muutama nyrkkisääntö.

Ihonhoitotuotteet lisätään aina vesipohjaisesta alkaen ja viimeisenä lisätään öljypohjaiset tuotteet.

Käytännössä tämä tarkoittaa että tuotteet lisätään juoksevimmasta kohti paksumpia koostumuksia (kasvovesi, seerumi, kosteusvoide, öljy ja aurinkovoide). Tämä johtuu siitä, että tuotteet imeytyvät ihoon eri tavoilla. Vesipohjaisen koostumuksen omaavat tuotteet imeytyvät ihoon syvemmälle (kuten seerumi tai ampulli) ja jos ennen niitä lisättäisiin paksu kasvovoide, sen järeämpi molekyylirakenne estäisi ohuempia ihonhoitotuotteita imeytymästä sinne minne ne kuuluvat.

Parhaat tuotteet korealaiseen ihonhoitorutiiniin eri ihotyypeille

Olemme listanneet alle asiakkaidemme rakastamat tuotteet, joista voit helposti koostaa itsellesi simppelin 3-vaiheisen rutiinin, joka koostuu kaksoispuhdistuksesta, kasvovedestä, seerumista, kosteusvoiteesta ja aurinkovoiteesta. Tuotteet on valittu myydyimpien tuotteidemme joukosta jokaiselle ihotyypille sopivaksi.

Kaikille ihotyypeille

Akneen taipuvalle iholle

Kuivalle iholle

Ikääntyvälle iholle

 Korealainen aurinkovoide ikääntyvälle iholle