Hanbang ja perinteinen korealainen ihonhoito

Mitä on hanbang kosmetiikka?

Hanbang viittaa perinteiseen korealaiseen lääketieteeseen, jonka juuret ulottuvat tuhansien vuosien taakse Etelä-Koreassa.

Hanbang -kosmetiikkatuotteissa käytetään luonnollisia ja perinteisiä ainesosia, kuten kasviuutteita, yrttejä ja juuria, jotka tunnetaan niiden hyödyllisistä ja jopa parantavista ominaisuuksista ihonhoidossa. Kyseessä on ikään kuin korealainen luonnon kosmetiikka.

Mitä luonnollisia ainesosia hanbangissa sitten on?

Alla esittelemme muutamia perinteisistä korealaisista ihonhoitotuotteista tuttuja ainesosia.

Ginseng

Mikä on ginseng?

Ginseng -kasvi on ollut tärkeä osa korealaista perinnettä jo vuosituhansien ajan, ja se on yksi hanbang tuotteiden käytetyimmistä ainesosista. Sitä käytetään useissa eri muodoissa, kuten uutteena, öljynä ja jauheena, sekä lääketieteessä että kosmetiikassa.

Mitä hyötyä ginsengistä on ihonhoidossa?

Ginseng sisältää antioksidantteja, jotka auttavat torjumaan vapaita radikaaleja ja suojaamaan ihoa ympäristön haitallisilta vaikutuksilta. Ulkoisia vapaita radikaaleja syntyy esimerkiksi UV-säteilyn ja ilmansaasteiden vaikutuksesta, joka aiheuttaa ennen aikaisia ikääntymisen merkkejä iholla.

Ginseng myös auttaa lisäämään solujen uusiutumista ja edistämään terveen ihon kasvua. Se myös stimuloi kollageenin tuotantoa, mikä vaikuttaa ihon kimmoisuuteen ja vähentää ikääntymisen merkkejä.

Näiden lisäksi ginseng myös:

 • auttaa tasoittamaan ihon sävyä ja antaa sille hehkua
 • pitää sisällään anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka auttavat rauhoittamaan ärtynyttä ihoa
 • parantaa verenkiertoa.

Ginsengin INCI

INCI -termi viittaa kosmetiikkatuotteiden ainesosien nimeämiseen ja luokitteluun käytettävään järjestelmään International Nomenclature of Cosmetic Ingredients. Järjestelmä koostuu ainesosien nimistä, jotka perustuvat kansainvälisesti hyväksyttyyn tieteelliseen nimeämiseen.

Ginsengin INCI-nimike vaihtelee sen mukaan, millaista kasvia tai missä muodossa sitä on tuotteessa käytetty.

Yleisimmin käytetty lajike panax ginseng -juuri voidaan nähdä ainesosaluettelossa muun muassa nimillä: Panax Ginseng Root Extract, Panax Ginseng Root Oil ja Panax Ginseng Root Powder.

Mitkä tuotteet sisältävät ginsengiä?

Esimerkiksi Beauty of Joseon Ginseng Essence Water -hoitoneste sisältää 80% ginseng -juurivettä ja yhdessä niasiiniamidin ja adenosiinin kanssa se vahvistaa, pehmentää ja kirkastaa ihoa.

Toinen jo kulttituotteeksi noussut tuote Beauty of Joseon Revive Eye Serum: Ginseng pohjautuu retinoli-liposomin lisäksi ginseng -juuriuutteeseen. Tuote korjaa ihoa tehokkaasti ja auttaa parantamaan näkyviä silmäjuonteita.

 

Tiesitkö tämän ginsengin kasvatuksesta?

Ginsengin kasvatus kestää useita vuosia, tavallisesti juurakot korjataan noin 4-6 vuoden kasvun jälkeen. Ginseng kasvaa luonnossa varjoisissa metsissä, joten sen viljely vaatii huolellista suunnittelua varjostuksen suhteen.

Villi ginseng on kaikista arvokkain, sillä se on paljon harvinaisempi kuin viljelty sukulaisensa.

 Ginseng

Centella

Centella, toiselta nimeltään rohtosammakonputki, on yksi Hanbang-kosmetiikan tunnetuimmista ainesosista. Centellan antioksidantit rauhoittavat ärtynyttä ihoa sekä luontaisena tulehdusta lievittävänä ainesosana se auttaa vähentämään punoitusta, parantamaan ja uudistamaan ihoa sekä luomaan ihosta heleämmän ja tasaisemman.

Centella myös auttaa ihoa säilyttämään kosteutta ja uusien solujen muodostumissa, sekä vähentää arpien näkyvyyttä. Se myös tukee kollageenin tuotantoa, mikä on tärkeää ihon kimmoisuuden ja elastisuuden ylläpitämisessä.

Mitä centella -tuotteita suosittelemme?

Yeppon suosittelemat luottotuotteet heleän ihon saavuttamiseksi ovat SKIN1004 Madagascar Centella -sarja, josta ensimmäisenä nostamme SKIN1004 Madagascar Centella Ampoule -ampullin, joka on valmistettu 100 % rohtosammakonputkiuutteesta.

Centellan INCI

Rohtosammakonputkella voi olla monta eri nimikettä riippuen siitä, mitä osaa kasvista on käytetty, tai millaisia uutteita ja öljyjä siitä on valmistettu.

Tässä muutama esimerkki:

 • Centella Asiatica Extract: INCI-nimike joka viittaa yleisesti Centella Asiatica -kasvin uutteeseen
 • Centella Asiatica Leaf Extract: Uute on peräisin kasvin lehdistä
 • Centella Asiatica Root Extract: Uute on peräisin kasvin juurista.

Mikä on tiger grass

Mikä ihme sitten on tiger grass?

Monissa kulttuureissa, kuten myös Koreassa, centella tunnetaan myös nimellä tiger grass tai tiger herb. 

Tämä nimi juontaa juurensa uskomukseen, jonka mukaan haavoittuneet tiikerit etsivät luonnonvaraista centellaa vammojen hoitoon. Legenda kertoo, että tiikerit hierovat itseään kasvin lehtiin parantuakseen.

Tämä tarina on lisännyt centellan kiehtovuutta ja antanut sille sen alkuperäisen nimen, tiger grass.

SKIN1004 Madagascar Centella

Kirsikkauute

Kirsikankukkauutteelle ei ole yhtä standardoitua nimeä ja sitä voidaan kutsua eri nimillä riippuen tuotemerkistä tai ainesosaluettelosta. Saatat kuitenkin löytää sen INCI-listasta esimerkiksi nimillä Cherry Blossom Extract, Sakura Extract (sakura viittaa kirsikankukkien kukinta-aikaan aasiassa), Prunus Serrulata Extract (tieteellinen nimi kirsikkapuulle) tai Flower Extract.

Mitä hyödytä kirsikkauutteesta on ihonhoidossa?

 • Kirkastava vaikutus
  • Kirsikkauutteen luonnolliset ainesosat auttavat tasoittamaan ihon sävyä ja lisäämään sen heleyttä.
 • Antioksidanttinen suoja
  • Uutteen sisältämät antioksidantit suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta, ympäristön haittavaikutuksilta ja ilman saasteilta.
 • Rauhoittava vaikutus
  • Kirsikkauutteella on ihoa rauhoittava vaikutus ja se hoitaa ärtynyttä ihoa.
 • Kosteuttava
  • Uutteen kosteuttavat ominaisuudet tekevät ihosta pehmeän ja kirkkaan.

Frudia My Orchard Cherry Hand Cream -käsivoide pitää sisällään kirsikkauutetta ja tuoksuu hurmaavalle.

Beot-kkot

Eli koreaksi kirsikankukkien kukinta-aika, joka on erittäin merkittävä keväinen tapahtuma. Kukkien lyhyt elinikä symboloi elämän kauneutta ja haurautta. 

Kukkien kukkiessa monet korealaiset osallistuvat perinteisiin piknikkeihin sekä juhliin puistoissa ja kaduilla. Tämä perinne on antanut kirsikankukille erityisen symbolisen merkityksen, joka liittyy iloon ja yhteisöllisyyden tunteeseen.

 

Mikä on heartleaf?

Heartleaf on suomeksi viherkameleontin lehtiuute.

Heartleaf on yleinen nimitys Houttuynia cordata -kasville, jota käytetään perinteisessä lääketieteessä ja kosmetiikassa Koreassa. Heartleaf -kasvin lehdet ovat tunnettuja sydämenmuotoisesta ulkomuodostaan, ja ovat hyödyllisiä myös ihonhoidossa. Se soveltuu käytettäväksi osana sekä aamu- että iltaihonhoitorutiinia.

Mitä hyötyä heartleaf eli viherkameleontin lehtiuutteesta on ihonhoidossa?

Heartleaf on tunnettu ihoa ja tulehduksia rauhoittavista sekä antibakteerisista ominaisuuksistaan. Näistä syistä ainesosa sopii hyvin aknesta tai herkästä ihosta kärsiville.

Voiko heartleaf tuotteita käyttää yhdessä retinolin kanssa?

Viherkameleontin lehtiuute toimii hyvin monien aktiiviainesosien kanssa, sillä se auttaa vähentämään ihoärsytystä, jota esimerkiksi retinoli ja kemialliset kuorinnat helposti aiheuttavat.

Heartleafin rauhoittavia ominaisuuksia voi puolestaan buustata käyttämällä sen kanssa muita anti-inflammatoorisia aineita, kuten aloe veraa.

Millä nimellä viherkameleontin lehtiuutteen löytää INCIstä?

Esimerkiksi Ma:nyo Factory Our Vegan Heartleaf Cica Toner -tuotteen ainesosaluetteloon hertleaf on kirjoitettu nimellä: Houttuynia Cordata Extract.

Suosittelemme testaamaan esimerkiksi Goodal Heartleaf Calming Toner Pad kasvovesilappuja, jotka vähentävät ihon punaisuutta ja rauhoittavat tulehduksia sekä liiallista talineritystä. 

Ihoa rauhoittavat Goodal Heartleaf Calming Toner Pad kasvovesi laput