Hanbang: perinteinen korealainen ihonhoito

Korealainen kosmetiikka tunnetaan useista erilaisista trendeistä jo ympäri maailman, mutta hanbang -kosmetiikka erottuu joukosta luonnonläheisyydellään ja historiallaan. Hanbang viittaa perinteiseen korealaiseen lääketieteeseen, jonka juuret ulottuvat tuhansien vuosien taakse Etelä-Koreassa.

Mitä on hanbang kosmetiikka?

Hanbang -kosmetiikkatuotteissa käytetään vanhoja, perinteisesti korealaisessa kulttuurissa eri muodoissa hyödynnettyjä luonnollisia ja perinteisiä ainesosia, kuten kasviuutteita, yrttejä ja juuria. Nämä ainesosat tunnetaan  hyödyllisistä ja jopa parantavista ominaisuuksista ihonhoidossa ja jopa lääketieteessä.

 

Perinteiset hanbang ainesosat

Tässä muutamia perinteisistä korealaisista ihonhoitotuotteista tuttuja ainesosia, suosituimmille ainesosille löydät omat artikkelit linkitettynä alta:

 1. Ginseng
 2. Centella eli rohtosammakonputkiuute
 3. Kirsikkauute
 4. Heartleaf eli viherkameleontin lehtiuute
 5. Kellokukka
 6. Mugwort eli pujo
 7. Riisi
 8. Gojimarja
 9. Dong Quai
 10. Angelica Gigas Nakai
 11. Lakritsijuuriuute
 12. Schisandra -marja
 13. Korean Red Pine
 14. Pioni
 15. Saflori
 16. Koreanminttu
 17. Mandariini

Tuotteiden nimeäminen ainesosaluetteloissa vaihtelee riippuen siitä, mitä osaa kasvista, juuresta, jne. on käytetty. Esittelemme tässä yleisimmät nimitykset, joilla mainittuja hanbang -ainesosia löytyy INCI-luettelosta.

 

Manyo Factory Heather Calming Essence Pad laput iholla

Kirsikankukkauute

Kirsikankukkauutteelle ei ole yhtä standardoitua nimeä ja sitä voidaan kutsua eri nimillä riippuen tuotemerkistä tai ainesosaluettelosta.

Saatat kuitenkin löytää sen INCI-listasta esimerkiksi nimillä Cherry Blossom Extract, Sakura Extract (sakura viittaa kirsikankukkien kukinta-aikaan Aasiassa), Prunus Serrulata Extract (tieteellinen nimi kirsikkapuulle) tai Flower Extract.

Beot-kott on koreaksi kirsikankukkien kukinta-aika, joka on erittäin merkittävä keväinen tapahtuma. Kukkien lyhyt elinikä symboloi elämän kauneutta ja haurautta. Kukkien kukkiessa monet korealaiset osallistuvat perinteisiin piknikkeihin sekä juhliin puistoissa ja kaduilla. Tämä perinne on antanut kirsikankukille erityisen symbolisen merkityksen, joka liittyy iloon ja yhteisöllisyyden tunteeseen.

Kirsikankukkauutteen hyödyt

 • Kirkastaa, heleyttää ja auttaa tasoittamaan ihon sävyä.
 • Antioksidanttinen vaikutus suojaa ihoa vapailta radikaaleilta.
 • Rauhoittaa ja hoitaa ärtynyttä ihoa.
 • Kosteuttaa.

Frudia My Orchard Cherry Hand Cream -käsivoide pitää sisällään kirsikkauutetta ja tuoksuu hurmaavalle. 

 

Heartleaf, Houttuynia Cordata eli viherkameleontin lehtiuute 어성초

Heartleaf on yleinen nimitys Houttuynia cordata -kasville, jota käytetään perinteisessä lääketieteessä ja kosmetiikassa Koreassa. Heartleaf -kasvin lehdet ovat tunnettuja sydämenmuotoisesta ulkomuodostaan, ja ovat hyödyllisiä myös ihonhoidossa. Se soveltuu käytettäväksi osana sekä aamu- että iltaihonhoitorutiinia ja sopii erityisen hyvin aknesta tai herkästä ihosta kärsiville.

Löydät viherkameleontin lehtiuutteen ainesosaluettelosta yleensä nimellä Houttuynia Cordata Extract. 

Viherkameleontin lehtiuutteen hyödyt

 • Rauhoittaa ihoa ja ihon tulehduksia.
 • Luontaisesti antibakteerinen.

Viherkameleontin lehtiuute toimii hyvin monien aktiiviainesosien kanssa, sillä se auttaa vähentämään ihoärsytystä, jota esimerkiksi retinoli ja kemialliset kuorinnat helposti aiheuttavat. Heartleafin rauhoittavia ominaisuuksia voi tehostaa käyttämällä sen kanssa muita anti-inflammatoorisia aineita, kuten aloe veraa. 

Heartleafia sisältävät tuotteet

Goodal Heartleaf Calming Toner Pad kasvovesilaput vähentävät ihon punaisuutta ja rauhoittavat tulehduksia sekä liiallista talineritystä.

Kulttituotteiksi nousseet Anuan heartleaf -tuotteet jatkavat asiakkaidemme kestosuosikkeina.

 

Kellokukka

Kellokukkaa kasvatetaan kaikissa Etelä-Korean maakunnissa aina pitkälle syksyyn asti. Sitä nautitaan monessa eri muodossa, kuten ruoan lisukkeena, eräänlaisena ravintolisänä esimerkiksi päärynän tai hunajan kanssa yhdistettynä, sekä teenä, joka on usein korealaisten ensimmäinen keino taltuttaa flunssa tai kipeä kurkku.

Kellokukan sisältämät saponiinit, flavonoidit ja fenolihappo taistelevat tehokkaasti tulehduksia vastaan, auttaen ihoa rauhoittumaan ja uusiutumaan tehokkaammin. Kellokukkaa löydät [Hwarang'] Bell Flower Cleansing Balmista.

 

Mugwort, Artemisia eli pujo 

Pujo on tunnettu ihoa ja ihon punoitusta tehokkaasti rauhoittavasta vaikutuksestaan. Lisäksi se auttaa tasapainottamaan ihoa parantamalla ihon kosteustasapainoa ja vähentämällä liiallista talin eritystä. Sillä on myös hoitava antiseptinen vaikutus.

Pujoa löydät useasta tuotteesta valikoimastamme, kuten [Round Lab] Mugwort Calming Cream[Isntree] Real Mugwort Clay Mask ja [Axis-Y] Mugwort Green Vital Energy Complex Sheet Mask.

 

Isntree Mugwort Calming Ampoule

Gojimarja 구기열매

Gojimarja on täynnä vitamiineja ja antioksidantteja, joilla on ihoa kirkastava vaikutus. Lisäksi antioksidantit suojaavat ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä, jotka aiheuttavat ihon ennenaikaista ikääntymistä.


Dong Quai, Angelica Sinesis eli kiinankarhunputki 당귀

Karhunputken alalajista saatava uute on ikivanha Koreassa, Kiinassa ja Japanissa lääkkeenä käytetty ainesosa, joka on viime vuosina saavuttanut suosiota myös ihonhoitotuotteiden ainesosana.

 • Antioksidanttinen, suojaa ihoa vapailta radikaaleilta.
 • Kosteuttaa.
 • Anti-inflammatorinen vaikutus vähentää ihon punoitusta ja ärsytystä.
 • Kirkastaa ihon sävyä.

Korealainen Angelica Gigas Nakai 당귀

Kuten Dong Quai, myös korealainen Angelica Root -ainesosa rauhoittaa ihoa, mutta lisäksi se soveltuu aknen hillitsemiseen. Sitä käytetään myös hiuspohjan hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja hiustenkasvun edistämiseen.


Licorice Root eli lakritsijuuriuute 감초

Lakritsinjuuriuutetta saadaan Glycyrrhiza glabra eli Lakritiskasvista. Juuriuutetta käytetään ihonhoidossa sen kirkastavien ja anti-inflammatoristen ominaisuuksien vuoksi. Sitä hyödynnetään varsinkin pigmenttimuutosten hoidossa sekä rauhoittamaan ärtynyttä ihoa.

 

Schisandra -marja 오미자

Schisandra -marjat ovat erinomainen antioksidanttien lähde, jotka suojaavat ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä. Schisandra myös rauhoittaa ihon punoitusta ja ärtyneisyyttä.

 

Korean Red Pine 송이

Korealaisesta punamännystä saatavaa uutetta hyödynnetään sen anti-age -ominaisuuksien vuoksi. Se auttaa edistämään ihon elastisuutta ja häivyttää juonteita.


Pioni 모련

Pioni on tunnettu paitsi antioksidanttisista, myös ihoa rauhoittavista ja kirkastavista ominaisuuksistaan.

Löydät pionia esimerkiksi [LuLuLun] Pure Balance Sheet Mask -kangasnaamiosta ja [Mizon] Pure Pearl Eye Gel Patch -silmänympärysnaamioista.

 

Safflower eli saflori 홍화

Saflori tai värisaflori on erittäin kosteuttava ainesosa ihonhoitotuotteissa ja se sopii erityisesti ikääntyneelle iholle.


Korean Mint eli koreanminttu 향년

Erinomainen anti-age ainesosa, jolla tutkimuksen mukaan on muun muassa juonteita madaltava vaikutus. Lisäksi koreanminttu on ominaisuuksiltaan antioksidanttinen, viilentävä ja rauhoittava.

 

[Rom&nd] Juicy Lasting Tint Bare Skin Series malli 22 Pomelo Skin

Lue lisää artikkeleitamme