Riisi: Hanbang-ainesosa ihonhoidossa

Riisin käyttö ihonhoidossa juontaa juurensa vuosituhansien taakse, ja se on säilyttänyt suosionsa ajan saatossa osana perinteistä hanbang ihonhoitoa sen monien iholle tarjoamien hyötyjen ansiosta. Tässä artikkelissa käsittelemme riisin hyötyjä ihonhoitotuotteissa ja miksi se on tärkeä osa Hanbang-perinnettä.

 

Riisin hyödyt ihonhoidossa

Kosteuttava vaikutus: Riisi sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, jotka auttavat kosteuttamaan ihoa syvältä. Riisiveden käyttö ihonhoitotuotteissa voi auttaa ylläpitämään ihon kosteustasapainoa, jättäen ihon pehmeäksi ja kimmoisaksi.

Kirkastava vaikutus: Riisissä on luontaisia kirkastavia ominaisuuksia, jotka auttavat tasoittamaan ihon sävyä ja vähentämään hyperpigmentaation vaikutuksia.

Antioksidanttiset ominaisuudet: Riisi on antioksidanttien lähde, joka suojaa ihoa ympäristön haitallisilta vaikutuksilta, kuten UV-säteilyltä ja ilmansaasteilta. Antioksidantit auttavat myös ehkäisemään ennenaikaista ikääntymistä ja edistävät ihon terveyttä.

Ehkäisee epäpuhtauksia: Riisi auttaa hellävaraisesti puhdistamaan ihoa epäpuhtauksista ja ylimääräisestä talista.

About Me Rice Makgeolli Ceramide Cream tekstuuri

Riisiä sisältävien ihonhoitotuotteiden valinta

Riisiä sisältävien ihonhoitotuotteiden suosio kasvaa varsinkin kylminä vuodenaikoina, sillä varsinkin herkempi ihoiset ovat löytäneet siitä erinomaisen tehokosteuttajan kylmästä ulkoilmasta ja kuivasta sisäilmasta kärsivälle iholle.

Suosituimpia riisiä sisältäviä tuotteitamme ovat mm. [Beauty of Joseon] Relief Sun : Rice + Probiotics -aurinkovoide, [About Me] Rice Makgeolli Skin Softener -kasvovesi sekä [About Me] Rice Makgeolli Gel Mask -kangasnaamio.

About Me

Riisi Hanbang -perinteessä

Hanbang-perinteessä riisin uskotaan edistävän ihon elinvoimaisuutta ja nuorekkuutta, minkä vuoksi se on suosittu ainesosa monissa korealaisissa ihonhoitotuotteissa.

Esimerkiksi About Me -brändin suositussa riisipohjaisessa tuotelinjassa törmää termiin Makgeolli. Makgeolli on perinteinen korealainen riisiviini.  Tämä maitomainen ja hieman hiilihappoinen juoma valmistetaan fermentoimalla riisiä, viljaa ja vettä. Makgeollia on juotu Etelä-Koreassa vuosisatojen ajan, ja se on edelleen suosittu juhlapäivien, kuten Chuseokin, aikana sekä rentoina iltoina ystävien kanssa.

Makgeollin hyödyt ovat samankaltaiset kuin varsinaisella riisilläkin. Makgeolli sisältää kuitenkin lisäksi runsaasti hiivaa, vitamiineja ja aminohappoja, jotka auttavat kosteuttamaan ja ravitsemaan ihoa syvältä. Se auttaa säilyttämään ihon kosteustasapainon, jättäen ihon pehmeäksi ja kimmoisaksi. Makgeolli sisältää myös fermentoidulle ihonhoidolle ominaisia hyötyjä sekä anti-aging ominaisuuksia, jotka edistävät ihon uusiutumista ja hidastavat ikääntymisen merkkejä, kuten juonteita ja ryppyjä.

Lue lisää artikkeleitamme