Ginseng: Hanbang-ainesosa ihonhoidossa

Ginseng,인삼, vuosituhansia vanha juuri, on noussut yhdeksi keskeisimmistä ainesosista perinteisessä korealaisessa Hanbang-ihonhoidossa. Hanbang tunnetaan luonnonmukaisista ainesosistaan ja kokonaisvaltaisesta lähestymistavastaan terveyteen. Tässä artikkelissa syvennymme ginsengin maailmaan Hanbang-perinteen näkökulmasta ja paljastamme, miksi se on korealaisen ihonhoidon salainen ase.

Ginseng -kasvi on ollut tärkeä osa korealaista perinnettä jo vuosituhansien ajan, ja se on yksi hanbang kosmetiikkatuotteiden käytetyimmistä ainesosista. Sitä käytetään useissa eri muodoissa, kuten uutteena, öljynä ja jauheena, sekä lääketieteessä että kosmetiikassa.

Ginsengin kasvatus kestää useita vuosia, tavallisesti juurakot korjataan noin 4-6 vuoden kasvun jälkeen. Ginseng kasvaa luonnossa varjoisissa metsissä, joten sen viljely vaatii huolellista suunnittelua varjostuksen suhteen. Villi ginseng on kaikista arvokkain, sillä se on paljon harvinaisempi kuin viljelty sukulaisensa.

Yleisimmin käytetty lajike panax ginseng -juuri voidaan nähdä ainesosaluettelossa muun muassa nimillä: Panax Ginseng Root Extract, Panax Ginseng Root Oil ja Panax Ginseng Root Powder.

Ginseng eye cream

 

Ginsengin hyödyt Ihonhoidossa

Anti-aging-vaikutus: Ginseng sisältää antioksidantteja, jotka taistelevat vapaita radikaaleja vastaan ja hidastavat ihon ennenaikaista vanhenemista. Säännöllinen ginsengin käyttö voi vähentää juonteiden ja ryppyjen näkyvyyttä, säilyttäen ihon kimmoisuuden ja nuorekkuuden.

Kiinteyttävä vaikutus: Ginseng tehostaa solujen uusiutumista ja edistää terveen ihon kasvua sekä stimuloi kollageenin tuotantoa ja siten lisää ihon elastisuutta. Tämä tekee ihosta kiinteämmän ja napakamman, ja siten nuorekkaamman näköisen.

Kirkastava ja ihon sävyä tasoittava vaikutus: Ginsengin säännöllinen käyttö auttaa kirkastamaan ihon sävyä ja vähentämään pigmenttiläiskiä, jättäen ihon heleämmäksi ja tasaisemmaksi.

Tulehduksia lievittävä vaikutus: Ginsengillä on anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa rauhoittamaan ärtynyttä ihoa ja vähentämään punoitusta ja turvotusta.

 

Ginsengiä sisältäviä tuotteita

Beauty of Joseon Ginseng Essence Water -hoitoneste sisältää 80% ginseng -juurivettä ja yhdessä niasiiniamidin ja adenosiinin kanssa se vahvistaa, pehmentää ja kirkastaa ihoa.

Toinen jo kulttituotteeksi noussut tuote Beauty of Joseon Revive Eye Serum: Ginseng pohjautuu retinoli-liposomin lisäksi ginseng -juuriuutteeseen. Tuote korjaa ihoa tehokkaasti ja auttaa parantamaan näkyviä silmäjuonteita.

 

 Ginseng

Lue lisää artikkeleitamme