Centella: Hanbang-ainesosa ihonhoidossa

Hanbang-ihonhoito on perinteinen korealainen kauneudenhoitomenetelmä, joka hyödyntää luonnonkasveja ja yrttejä ihonhoitotuotteissa. Centella eli rohtosammakonputkiuute on ginsengin lisäksi toinen hanbang -kosmetiikan tunnetuimmista ainesosista. Rohtosammakonputkiuute saadaan Centella Asiatica kasvista, joka on trooppisesta Aasiasta kotoisin oleva ruohovartinen kasvi, jota on pitkään käytetty lääkekasvina ympäri Aasiaa.

Monissa kulttuureissa, kuten myös Etelä-Koreassa, rohtosammakonputki tunnetaan myös nimellä tiger grass tai tiger herb. Tämä nimi juontaa juurensa uskomukseen, jonka mukaan haavoittuneet tiikerit etsivät luonnonvaraista centellaa vammojen hoitoon. Legenda kertoo, että tiikerit hierovat itseään kasvin lehtiin parantuakseen.

Rohtosammakonputkella voi olla monta eri nimikettä riippuen siitä, mitä osaa kasvista on käytetty, tai millaisia uutteita ja öljyjä siitä on valmistettu. Tässä muutama esimerkki: Centella Asiatica Extract (viittaa yleisesti Centella Asiatica -kasvin uutteeseen), Centella Asiatica Leaf Extract (uute on peräisin kasvin lehdistä) ja Centella Asiatica Root Extract (uute on peräisin kasvin juurista).

SKIN1004

Centellan hyödyt ihonhoidossa

Ihoa rauhoittava vaikutus: Rohtosammakonputken ehdoton vahvuus ihonhoidossa on sen rauhoittavat ominaisuudet. Sen sisältämät antioksidantit rauhoittavat ärtynyttä ihoa, ja sillä on luontainen tulehdusta lievittävä vaikutus. Centella myös auttaa vähentämään ihon punoitusta.

Anti-aging vaikutus: Centella edistää uusien solujen muodostumista ja uudistaa ihoa. Lisäksi se tukee ihon kollageenin tuotantoa ja edesauttaa ihon kimmoisuuden ja elastisuuden ylläpitämistä.

Lisäksi rohtosammakonputki heleyttää ja tasoittaa ihon sävyä, auttaa ihoa säilyttämään kosteuden ja häivyttää arpia.

  

Centellaa sisältäviä tuotteita

SKIN1004 Madagascar Centella -sarja on asiakkaidemme sekä Yeppo-tiimin kestosuosikkeja, eikä syyttä. Suosittelemme testaamaan rauhoittavan ja kosteuttavan SKIN1004 Madagascar Centella Ampoulen, joka on valmistettu 100 % rohtosammakonputkiuutteesta.

Löydät centellaa myös todella monesta korealaisesta ihonhoitotuotteesta, sillä se toimii erinomaisesti yhdessä lukemattomien muiden ainesosien kanssa.

Mikä on tiger grass

Lue lisää artikkeleitamme