K-beauty meikki

Sileän, säteilevän ja kauniin, mutta luonnollisen meikkipohjan luominen alkaa hyvällä ihonhoitorutiinilla. Korealaisella ihonhoitorutiinilla varmistat, että iho on varmasti hoidettu ja meikkipohja levittyy sille kauniisti. Lukemattomat määrät erilaisia meikkituotteita voivat helposti aiheuttaa avuttomuuden tunnetta; mistä ihmeestä pitäisi oikein aloittaa? Vaikka meikkauksessa ei ole sääntöjä, auttavat monet pienet niksit ja vinkit rakentamaan itsevarmuutta meikkauksessa.

Tässä artikkelissa annamme vinkkejä korealaisen lasi-iho meikkiin ja tutkimme eroja korealaisten ja länsimaisten meikkitekniikoiden välillä. Lisäksi perehdymme missä järjestyksessä tuotteet kannattaa lisätä, sekä annamme vinkkejä erilaisten silmän muotojen korostamiseen.

 

 

Lasi-iho eli glass skin korealaisittain

Ensimmäinen vaihe onnistuneeseen lasi-ihoon luodaan ensisijaisesti hyvällä ihonhoitorutiinilla, mutta efektiä tehostetaan sopivan meikin avulla. Opi miten saada lasi-iho ihonhoidolla.

Täydellinen pohja

Kun tavoitteena on erittäin tasainen ja hehkuva iho, kannattaa panostaa yhdellä lisäaskeleella meikkausrutiiniin, nimittäin hyvällä pohjustustuotteella.

Sen jälkeen lisätään BB-voide, joka tasoittaa tuo lisää hehkua kasvoille, esimerkiksi Holika Holika Bare Dew Tone Up Cream - Glow. Enemmän peittävyyttä kaipaavalle suosittelemme testiin Missha Glow Cushion -meikkivoidetta.

Trendikkäin tapa levittää BB- tai meikkivoide on spaattelilla, jolla saa luotua uskomattoman tasaisen lopputuloksen. Suosi heleän lopputuloksen antavia BB- ja meikkivoiteita ja peitä ihon pienet virheet ja tummat silmänaluset sopivalla peitevoiteella.

Lisää hehkua

Seuraavaksi kasvoille lisätään hehkua ensin ihonsävyyn sopivalla poskipunalla. Korealaiset suosivat erityisesti poskipunaa poskipäiden korkeimmilla kohdilla, ja jopa silmänalusilla, luodakseen mahdollisimman nuorekkaan ja kirkkaan ilmeen.

Lasi-iho meikkiin sopivat erityisen hyvin nestemäiset korostusvärit, mutta myös puuterimainen käy.

Puuterin taianomainen vaikutus

Luodaksesi kuulaan, lasimaisen ilmeen ilman turhaa kiiltoa, on puuterin täsmäkäyttö salaisuus onnistuneeseen meikkiin.

 

Lisää puuteria kevyesti nenänpielestä suupieleen asti, hitunen poskiluun alle ja tarvittaessa otsan kiiltävimmälle keskiosalle. Puuteria ei tarvita paljon, mutta tämä saa ilmeen ihanan hohtavaksi sen sijaan, että näyttäisit siltä kuin olisit kipeästi riisipaperin tarpeessa.

Puuterin ei tarvitse olla välttämättä täysin mattapintainen, voit varmistaa, että meikki pysyy paitsi paikoillaan mahdollisimman pitkään, myös mahdollisimman hehkuvana, esimerkiksi Tonymoly My Luminous Perfume Glow Powder hohdepuuterilla. 

Missha Glow Cushion meikkivoide glass skin meikin luomiseen

 

Korealaisen meikin salaisuudet

Erot korealaisen ja länsimaisen meikin välillä

Siinä missä länsimaiset meikkitrendit ovat viimevuosina suosineet voimakkaita piirteitä, korealainen meikki suosii pehmeitä, luonnollisempia tyylejä. 

voidaan sanoa, että viime aikoina länsimaissa on ollut vallalla olevana trendinä voimakkaat piirteet; selkeästi piirretyt tai muotoillut kulmakarvat, pitkät tekoripsimäiset ripset, vahvasti piirretyt ja viimeistellyt huulet.

Korealainen meikki

Koreassa on suosittu jo jonkun aikaa pehmeitä kulmakarvoja, jotka eivät ole erityisen vahvasti muotoillut, nypityt tai kaarretut. Sen sijaan korealaisten kulmat ovat luonnolliset, jopa suorat ja niiden väriä sekä tuuheutta korostetaan kevyesti.

Korealainen meikkipohja on kuulas ja luonnollinen. Pääasiassa suositaan BB-, CC- ja sävytettyjä kosteusvoiteita, ennemmin kuin meikkivoiteita. Vahva varjostuksien tai aurinkopuuterin käyttö ei ole suuressa suosiossa, sen sijaan kasvojen ilmettä lämmitetään poskipunan avulla.

Silmämeikki on yleensä pehmeä, neutraali tai jopa pastellinen, myös kissamaiset rajaukset ovat suosittuja nukkemaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Silmän sisänurkkiin tai alaluomelle korealaiset lisäävät usein häivähdyksen glitteriä tai kimaltavan hehkuvaa luomiväriä. Tunnetussa aegyosal -meikissä korostetaan alaluomen pulleaa kohtaa hehkuvalla luomivärillä, joka saa aikaan nuorekkaan ilmeen.

Huulilla suositaan koreassa kiiltäviä ja kuulaita, jopa lasimaisia lopputuloksia, ennemmin kuin mattapintaisia. Kestävät huulisävytteet eli lip tintit ovat erittäin suosittuja ja niiden koostumukset ovatkin K-beauty tuotteissa vertaansa vailla.

Missä järjestyksessä meikkituotteet lisätään

Vaikka järjestys ei ole kiveen kirjoitettu, noudattavat esimerkiksi meikkitaiteilijat alla olevaa järjestystä meikin levityksessä.

Jos aiot luoda erittäin tumman smokey eye -meikin, suosittelemme siinä tapauksessa aloittamaan silmämeikistä, jotta tumma luomiväri ei varise valmiille meikkipohjalle.

 1. Pohjustustuote eli primer tai tone up -voide
 2. Meikki-,BB- tai CC-voide
 3. Peitevoide
 4. Puuteri
 5. Poskipuna, varjostus- ja korostustuote (paitsi jos käytät nestemäisiä tuotteita, lisää ne silloin ennen puuteria)
 6. Kulmakarvat
 7. Silmämeikki
 8. Huulimeikki
 9. Viimeistelysuihke

Meikin pohjustustuotteet

Jos haluat luoda mahdollisimman kestävän ja kauniin meikkipohjan, kannattaa ihonhoitorutiinin jälkeen aloittaa meikin levitys primer -tuotteella. Perus arkimeikissä tämä ei ole missään nimessä välttämätöntä, mutta hyvä pohjustus auttaa meikkivoidetta levittymään tasaisemmin ja saa meikin kestämään paremmin koko päivän.

Korealaiset rakastavat hehkuvaa ihoa, ja hyvän ihonhoitorutiinin ohella sen saavuttamiseksi kannattaa suosia hehkua tuovia pohjustustuotteita. Todellinen kulttiklassikko on Laneige Głowy Makeup Serum pohjustus-seerumi, joka kosteuttaa, silottaa ihon pintaa ja pidentää meikin kestoa.

K-beauty pohjustus-seerumi luonnollisen meikkipohjan luomiseksi

Tone up voiteet

Korealaiseen kosmetiikkaan tutustuneet ovat varmasti törmänneet tone up -voiteisiin, jotka ovat todellisia monitoimituotteita. Niissä on usein korkea aurinkosuoja, joten ne toimivat erinomaisesti sellaisenaan ihon sävyä kevyesti tasoittavana aurinkovoiteena. Lisäksi niitä voi käyttää meikin pohjustukseen primerin tavoin tuomalla jo tasoitusta ihon sävyyn ja ne parantavat meikin kestoa. Lisäbonuksena voit skipata aurinkovoiteen ja käyttää vain tone up -voidetta!

BB- ja CC-voide

Miten k beauty tarjonnassa edukseen erottuvat BB- ja CC-voiteet eroavat meikkivoiteesta? Olet ehkä törmännyt myös sävytettyyn kosteusvoiteeseen, jollaisia myös BB- ja CC-voiteet myös ovat, mutta niihin on lisätty lisäksi kirkastavia ainesosia sekä mineraaleja. BB- ja CC-voiteet ovat koostumukseltaan hyvin kevyitä ja luovat hyvän kerrostettavan pohjan; voit luoda niillä vain aavistuksen tasaisemman, hyvin luonnollisen meikkipohjan, kuin oma ihosi, mutta hiukan parempi. BB-voide tulee sanoista beauty balm ja ne luovat kevyen kuulaan peittävyyden ja ovat parhaimmillaan pienten ihon virheiden peittämiseen ja "meikittömän" meikki-ilmeen luomiseen. Sen sijaan CC-voide eli Colour Corrector on yleensä koostumukseltaan ilmavampi ja lopputulos on mattaisempi.

Varsinkin jos sinulla on hyvin vaalea iho, ja länsimaisten brändien BB-voiteiden valikoimasta on vaikea löytää tarpeeksi vaaleaa sävyä, kannattaa kurkata esimerkiksi Klairs Illuminating Supple Blemish Cream tai Holika Holika Shimmering Petit BB Cream.

Meikkivoiteesta BB- ja CC-voide eroavat siis lyhyesti sanottuna hoitavilta ominaisuuksiltaan ja lisäksi ne ovat koostumukseltaan kevyempiä ja sopivat luonnollisen lopputuloksen luomiseen.

K-beauty BB-voiteet luonnollisen meikkipohjan luomiseksi

Meikkivoide ja sen levitys

Korealaisen kosmetiikan legendaariset cushion -meikkivoiteet ovat rantautuneet myös länsimaisten brändien valikoimiin, mutta korealaisten versioiden suosioon on syynsä. Suosittelemme Amuse Dew Power Vegan Cushion tai About Tone Nothing But Nude Cushion -meikkivoidetta luonnollisen meikkipohjan aikaansaamiseksi.

Aloita meikkivoiteen levitys siveltimellä niistä kohdista, joissa on eniten peitettävää; esimerkiksi punoitusta. Tämän jälkeen taputtele meikkivoide saumattomaksi vielä meikkisienellä.

Lisää meikkivoidetta pienemmällä siveltimellä kohtiin, jotka tarvitsevat enemmän peittoa. Sekoita peitevoidetta meikkivoiteeseen, jotta sävyt sulautuvat täydellisesti toisiinsa.

Peitevoide

Nimensä mukaisesti peitevoide tuo lisäpeittävyyttä pohjustukseen. Peitevoiteita löytyy laaja skaala erilaisia peittävyysasteita, koostumuksia ja sekä kuulaan että matan lopputuloksen jättäviä. Peitevoide levitetään vasta pohjustustuotteen eli BB-/CC-/meikkivoiteen jälkeen tai toki halutessaan suoraan kosteusvoiteen tai aurinkovoiteen päälle, mikäli muita pohjustustuotteita ei ole aikomus käyttää. Peitevoiteella saa peitettyä ihon pienet ja isommatkin virheet ja esimerkiksi kirkastettua tummia silmänalusia.

[Vinkki!] Peitevoide kerääntyy helposti silmänalusryppyihin, joten suosittelemme lisäämään peitevoiteen, jatkamaan sen jälkeen esimerkiksi kulmakarvojen kanssa ja palaamaan sitten viimeistelemään meikkipohja. Siinä ajassa kun kulmakarvat on asetellut ja viimeistellyt haluamallaan tavalla, on yleensä jo nähtävissä missä kohdissa peitevoide kerääntyy juonteisiin. Ota puhdas vanupuikko ja varovasti taputellen pyyhi ylimääräinen peitevoide näistä kohdista, ja viimeistele meikkipohja vasta sen jälkeen puuterilla.

Testaa About Tone Hold On Tight Concealer, jossa on ohut, helposti kerrostettava koostumus sekä ihoa rauhoittavia ainesosia.

About Tone Hold On Tight Concealer

Puuteri viimeistelee meikkipohjan

Meikkivoide (tai BB-/CC-voide) sekä peitevoide kiinnitetään paikalleen puuterilla. Puuterin käyttö ei ole mitenkään pakollista, varsinkin jos haluaa erittäin kuulaan lopputuloksen, mutta puuterin käyttö pidentää pohjustustuotteiden kestoa. Puutereita on myös saatavilla useita erilaisia koostumuksia (irto- ja kivipuutereita) sekä lopputuloksia (esim. kuulaan, hehkuvan, matan ja luonnollisen) antavia. K-beauty meikit tarjoavat myös innovatiivisia puuterisävyjä erilaisiin iho-ongelmiin; esimerkiksi punoituksesta kärsivälle iholle suosittelemme testiin Missha Airy Pot Pressed Powder (Mint) -kivipuuteria.

Levitä pieni määrä puuteria siveltimellä kiinnittämään meikki kulmakarvojen alta ja luomilta. Testaa läpinäkyvä About Tone Air Fit Powder, joka kiinnittää meikin silottaen ja tasoittaen samalla ihon tekstuuria. Rasvoittuvalle iholle sopii esimerkiksi Etude Zero Sebum Drying Powder.

Poskipuna, varjostus- ja korostusväri

Lisää poskipunaa kasvojen korkeimmille kohdille kirkastamaan ja elävöittämään ilmettä. Korostusväriä kannattaa lisätä niille kohdille, joihin valo kasvoissa ensimmäisenä ja voimakkaimmin osuu; kulmaluulle, poskipäille ja nenänvarteen.

Poskipunia löytyy valikoimastamme jokaiseen makuun, mutta suosittelemme kurkkaamaan About Tone Fluffy Air Blusher nestemäisen poskipunan, joka jättää kauniin samettisen lopputuloksen ja siitä löytyy monta ihanaa sävyä.

Varjostus- ja korostustuotteilla voidaan korostaa tai häivyttää kasvojen piirteitä luomalla haluttuja varjoja tai nimensä mukaisesti korostamalla tiettyjä kasvojen piirteitä. Yleisimmät paikat lisätä varjostusta ovat heti poskiluun alle, nenänvarren reunoille sekä hiusrajaan ja leukapieliin. Korostustuotteita sen sijaan lisätään sinne, mihin valo kasvoilla osuu ensimmäisenä tai vastaavasti kohtiin, joita halutaan erityisesti korostaa. Lisää korostusväriä esimerkiksi nenänvarteen, ylähuulen kaaren päälle sekä kulma- ja poskiluulle.

Amuse Soft Cream Cheek

Värimeikin ABC

Kun olet luonut haluamasi meikkipohjan, on aika siirtyä niin sanottuihin värimeikkeihin.

Kulmakarvat

Kulmakarvatrendit vaihtuvat ja riippuvat hyvin paljon siitä, missä päin maailmaa liikutaan. Siinä missä länsimaissa on viime vuodet suosittu hyvinkin graafista, selkeälinjaista, mutta melko tuuheaa kulmakarvatrendiä, on esimerkiksi Etelä-Koreassa todennäköisempää törmätä pehmeisiin, jopa hiukan pörröisiksi luonnehdittaviin kulmiin. Kulmakarvat eivät ole vahvasti piirrettyjä, vaan luonnollisia ja jopa söpöjä.

Oli kulmakarvatyylisi mikä tahansa, on kulmien viimeistelyyn saatavilla nykyään useita erilaisia tuotteita. Kulmakynät ovat ehkä suurimmalle osalle kaikkein tutuin tapa huolitella kulmat ja ne ovatkin erittäin monikäyttöisiä; voit muun muassa täyttää harvat kohdat, parannella kulmien muotoa. Kulmakyniä on sekä puuvärimäisiä että nestemäisiä.

Kulmakarvageelit pitävät karvat paikoillaan ja niitä on saatavissa sekä läpinäkyviä että värillisiä koostumuksia. Geelillä luot joko helposti ja nopeasti yhdellä tuotteella viimeistellyt kulmat, tai asettelet muilla tuotteilla korostetut kulmat paikolleen. Kulmapomada on voidepohjainen ja yleensä pienessä purkissa. Niillä saat luonnollisen lopputuloksen, jos haluat täyttää harvempia kohtia kulmissa tai korostaa kulmien luonnollista muotoa. Samalla tavalla toimivat myös kulmapuuterit. Kulmavahat niin sanotusti jäädyttävät kulmat paikoilleen ja saavat niistä tuuheamman näköiset. 

Luomiväri ja miten silmien muoto vaikuttaa sen levitykseen?

Jos haluat erityisen kestävän lopputuloksen, levitä luomille ensin voidemaista luomiväriä ja sitten puuterimaista. Myös primeri parantaa luomivärin pysyvyyttä huimasti, suosittelemme testaamaan Bbian Last Eye Primeria!

Korealaiset meikkibrändit tarjoavat loistavan valikoiman sekä mitä näyttävämpiä glitter luomivärejä, myös paletteja luonnollisen arkimeikin luomiseen. Kurkkaa silmämeikkivalikoimamme täältä.

Yksinkertaistettuna nyrkkisääntönä luomivärin levittämiseen voi pitää:

 1. Lisää neutraalia luomiväriä ensin koko luomelle
 2. Luo varjostuksella muotoa silmiin lisäämällä hiukan tummempaa, ensimmäisenä levittämääsi luomiväriin sopivaa sävyä luomivakoon (missä liikkuva luomi kohtaa kulmaluun). Kokeile esimerkiksi vaaleanruskeaa koko luomelle ja hieman tummempaa ruskeaa varjostukseen. Mikäli sinulla on raskaat luomet, kurkkaa sille oma vinkki alempaa!
 3. Silmän ulkonurkkiin lisätään tummempaa sävyä korostamaan silmiä. Luo v:n mallinen muoto ripsien tyvestä kohti silmien ulkonurkkaa. Aloita pienellä määrällä väriä ja lisää tarvittaessa luodaksesi halutunlaisen lopputuloksen.
 4. Halutessasi voit varjojen lisäksi lisätä vielä valoa silmämeikkiisi valitsemalla vaalean tai jopa kimaltavan luomivärisävyn, jota lisätään silmien sisänurkkaan sekä kulmaluun korkeimpaan kohtaan. 
 5. Muista häivyttää kaikki luomivärien rajat huolellisesti! 
 6. Halutessasi lisää silmienrajauskynää viimeistelläksesi ilmeen.
 7. Lopuksi taivutetaan ripset ja lisätään ripsiväri.

Nämä edellä mainitut ohjeet toimivat olivat valitsemasi luomivärisävyt hillittyjä neutraaleja, tai ihanan kimaltelevia glitter-sävyjä. Huolellisella rajojen häivytyksellä on iso vaikutus, muista siis jatkaa siveltimellä levitystä reunoissa niin kauan, että värin tarkka sävyraja häviää.

Pyöreät silmät ovat sekä leveydeltään että korkeudeltaan melko saman kokoiset, ja sekä luomet että valkoinen osuus iiriksen ympärillä ovat selkeästi erottuvat. Pyöreitä silmiä voi korostaa neutraalinsävyisellä luomivärillä. Tummaa smokey eye -silmämeikkiä tehdessä vie tumma sävy aivan ripsien tyveen luodaksesi vaikuttavan lopputuloksen. Muotoa korostaaksesi kannattaa ripsiväriä lisätä pääasiassa vain yläripsiin ja muista taivuttaa ripset luodaksesi vieläkin avonaisemman katseen.

Monolid eli aasialaistyyppiset silmät tunnistaa helposti siitä, että liikkuvaa luomea ei voi erottaa silmien ollessa auki. Silmien muotoa voi korostaa erityisen hyvin rajauskynällä. Silmän ulkonurkassa kannattaa kokeilla luoda kaareva muoto ja samalla häivyttää rajausta.

Alaspäin kaartuvat silmät tunnistaa tutkimalla silmän ulkonurkkaa; laskeeko muoto alaspäin vai nouseeko se ylöspäin. Jos silmän ulkonurkka on aavistuksen alempana kuin sisänurkka, on sinulla alaspäin kaartuvat silmät. Alaspäin kaartuville silmille voi lisätä häivähdyksen korostusväriä tai peitevoidetta silmän ulkonurkkaan, taivuttaa ripset ja harjata ripsiväri suoraan ylöspäin suuntautuvin liikkein (ennemmin kuin kissamaisesti ulospäin).

Ylöspäin kaartuvat silmät: kuten alaspäin kaartuvat, myös ylöspäin kaartuvat silmät erottaa tarkastelemalla silmän ulkonurkkaa; ulkonurkka on kissamaisesti hiukan sisänurkkaa ylempänä. Silmän muotoon sopii erityisen hyvin kissamainen silmänrajaus, jonka vaikutusta kannattaa tehostaa painottamalla rajaus silmän ulkonurkkaan ja pehmentämällä rajausta ylöspäin.

Raskasluomiset silmät: liikkuva luomi jää osittain tai täysin piiloon yläpuolella olevan ihon alle. Yleensä lisäksi myös kulmaluu on raskas ja hyvin erottuva. Raskasluomisten silmien luomivärin levityksessä kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota siihen, ettei meikki tartu liikkuvalta luomelta tai ripsistä kulmaluulle. Kannattaa testata vedenkestävää ripsiväriä ja rajauskynää, sekä pohjustaa luomiväri hyvin. Lisäksi luomivärin levityksessä ohjeistuksesta poiketen varjostusta ei kannata aloittaa luomivaosta, koska efekti saattaa korostaa raskasta luomea entisestään. Sen sijaan katso suoraan kohti peiliä ja aloita varjotukseen tarkoitetun luomivärin levitys siitä kohtaa, jossa liikkuva luomi kohtaa kulmaluun katsoessasi eteenpäin. Tämä avaa silmien ilmettä, eikä vaarana ole, että raskas luomi sotkee hienon meikkisi.

Mantelinmuotoiset silmät ovat ovaalinmuotoiset, eli ne ovat korkeuttaan leveämmät. Ulkonurkka kaartuu ylös- ja ulospäin ja luomiraja on selkeä. Silmien muotoa voi korostaa tekemällä ripsistä meikkisi keskipisteen tai kokeilemalla tummaa smokey eye -meikkiä.

Korealaiset luomivärit onnistuneeseen meikkiin

Ripsiväri

Ripsiväri on varmasti yksi yleisimmistä meikkituotteista, ja valinnanvaraa riittää. Yksi Yeppon kestohiteistä on Bbian Never Die Mascara, joka nimensä mukaisesti pysyy hievahtamatta paikoillaan koko päivän. Ehdottomasti suosituin ripsivärisävy on musta, mutta varsinkin pehmeämpiä värisävyjä värianalyysissa edustaville ihotyypeille suosittelemme joskus testaamaan ruskeaa ripsiväriä - siitä voikin äkkiä syntyä uusi suosikki! Ruskea sävy on monesti pehmeämpi ja luontevampi värisävy ripsille, kuin musta. Toki draamaa ei mikään muu saa yhtä hyvin aikaan, kuin musta!

[Vinkki!] Jos haluat luoda dramaattisemmat ripset, kokeile lisätä hiukan irtopuuteria ripsivärikerrosten välissä. Tämä luo ripsiin lisää tartuntapintaa samalla tavoin kuin kuituripsiväreissä käytettävät kuidut, ja mahdollistaa entistä näyttävämpien ripsien luomisen.

Huulituotteet

Jos aiot luoda vahvan huulimeikin, kannattaa mahdollisuuksien mukaan jo edellisenä iltana kuoria huulet kuivasta ihosta ja levittää yöksi kulttituotteeksi noussut Laneige Lip Sleeping Mask Berry huulinaamio.

Kuten muussakin meikissä, myös varsinkin näyttävissä huulimeikissä tärkeää on pohjustaa huulet huolellisesti ja edetä tietyssä järjestyksessä.

 1. Kuori huulet ja levitä naamio tai huulirasva
 2. Jos teit kuorinnan ja huulihoidon vasta juuri ennen meikkiä, taputtele ylimääräiset huulivoiteet pois ennen seuraavaa vaihetta.
 3. Levitä huultenpohjustustuote tai mikäli sinulla ei ole sellaista, joko kevyt kerros meikki- tai peitevoidetta. Ekstrapitävyyttä saat puuteroimalla huulet kevyesti ennen huulimeikin laittoa, mutta varsinkin jos kärsit kuivista huulista, kannattaa noudattaa puuterin kanssa varovaisuutta.
 4. Rajaa huulet halutessasi. Voit myös levittää huultenrajauskynää pohjustustuotteeksi koko huulille ennen huulipunan tai muun huulituotteen levitystä.
 5. Levitä huulipuna tai muu huulituote suoraan puikosta, sormin tai siveltimellä.
 6. Jos haluat kerrostaa huulituotetta pysyvyyden tai sävyn tehostamiseksi, painele huulet talouspaperia tai nenäliinaa vasten, jotta ylimääräinen väri tarttuu paperiin.
 7. Lisää toinen kerros huulituotetta.
 8. Mattaisen lopputuloksen voi vielä viimeistellä levittämällä kevyesti läpinäkyvää irtopuuteria.

Huulipunat korostavat huulten muotoa ja niitä on saatavissa lukemattomissa eri väreissä ja koostumuksissa.

Huulikiillot ja erityisesti korealaiset sellaiset luovat erittäin kiiltävän, jopa vesimäisen lopputuloksen. Niillä voi myös korostaa huulten pulleutta.

Huulisävytteet eli Lip stain ja lip tint ovat huulipunan ja huulikiillon välimuoto. Ne antavat huulille kevyesti väriä ja kestävät erityisen hyvin.

Huultenrajauskynät korostavat haluttua huulten muotoa ja parantavat huulipunan kestävyyttä.

Lip plumper on huulikiilto, jossa on huulia hellävaraisesti täyteläistävä ominaisuus, jota voi käyttää sellaisenaan tai huulimeikin viimeistelyyn. Kokeile esimerkiksi Keep In Touch Jelly Lip Plumper Tint jossa yhdistyvät huulikiillon kiilto, sävytteen pysyvyys ja plumperin vaikutus.

Peripera Glasting Lip Gloss

Viimeistelysuihkeet

Jos haluat meikkisi pysyvän hievahtamatta paikallaan koko päivän tai illan, lisää vielä viimeisenä vaiheena meikinkiinnityssuihke. Se toimii kuten hiuslakka ja sitoo kaiken paikoilleen. Kokeile Frudia Makeup Setting Fixer suihketta, joka auttaa tasapainottamaan ihon talintuotantoa ja pitää meikin kauniin samettisena koko päivän.

Lue lisää artikkeleitamme