Etanamusiini ihonhoidossa

Aloitamme aktiiviainesosien esittelymme yhdellä korealaisen kosmetiikan tunnistettavimmalla ainesosalla, eli etanamusiinilla, joka tunnetaan myös nimillä etanafiltraatti, etanaseerumi ja etanalima, englanninkielinen termi sille on snail musin tai Snail Secretion Filtrate. Nimensä mukaisesti etanamusiini on etanoiden tuottamaa eritettä, limaa, jolla ne pitävät ihonsa kosteutettuna.

Etanamusiini on kiehtova ainesosa, koska vaikka se listataan yhtenä aineosana, se itseasiassa pitää sisällään ainakin kuutta eri ainesosakomponenttia;  glykoproteiinit, entsyymit, antimikrobiset peptidit, glykolihappo, hyaluronihappo ja sinkki. Näillä jokaisella ainesosalla on omat hyötynsä ihonhoidossa, ja koska ne kaikki ovat osa etanamusiinia, saat jokaisen hyödyt yhdessä raaka-aineessa. Lisäksi nämä kaikki ainesosat ovat luontaisesti osa etanaseerumin koostumusta, joten ne myös toimivat saumattomasti yhdessä.

Sinkin etuna on sen kyky pitää bakteerit kurissa ja yhdessä antimikrobisten peptidien kanssa ne vähentävät ihon tulehduksia. Etanamusiini tehostaa myös kollageenin tuotantoa ihossa ja kosteuttaa sekä korjaa ihon suojakerrosta tehokkaasti glykoli- ja hyaluronihappojen ansiosta. Näiden lisäksi etanamusiinissa on muun muassa kuparipeptidejä, jotka tehostavat kollageenintuotantoa ja madaltavat ryppyjä, mangaania sekä A- ja E-vitamiinia, jotka ovat erinomaisia antioksidanttien lähteitä.

Etanamusiinin hyödyt ihonhoidossa lyhyesti

  • Kosteuttaa
  • Tasapainottaa ihon suojakerroksen toimintaa
  • Tehostaa kollageenintuotantoa
  • Rauhoittaa tulehduksia ja ihoärsytystä
  • Anti-inflammatorinen
  • Antioksidanttien lähde

Cosrx snail musin essence

Kenelle etanamusiini sopii?

Käytännössä etanaseerumi sopii kaikille ihotyypeille, siitä hyötyvät erityisesti kuivuuteen ja akneen taipuvat ihotyypit. Kuitenkin kuten mille tahansa ainesosalle, voi myös etanamusiinille olla allerginen, joten jos olet allerginen etanoille, suosittelemme välttämään myös etanamusiinia ihonhoidossa. Etanamusiini ei myöskään tuki ihohuokosia, ja onkin antibakteeristen ja arpia häivyttävien ominaisuuksiensa takia hyvä lisä akneen taipuvan ihon hoitoon.

Milloin etanaseerumia kannattaa käyttää?

Tämä riippuu siitä, mitä toivot ainesosan käytöltä saavuttavan. Monet käyttävät etanamusiinia sen kosteuttavien ominaisuuksien vuoksi, jolloin se kannattaa sisällyttää ihonhoitorutiiniin varsinkin iltaisin yövoiteen muodossa. Yöaikaan iho saa hyödynnettyä parhaiten tuotteen kosteuttavat ja korjaavat hyödyt. Lisää silloin etanamusiinia sisältävä voide ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena mahdollisen kasvoveden, hoitonesteen, ampullin ja seerumin jälkeen. Jos taas toivot etanaseerumilta anti-age hyötyjä, suosittelemme etsimään ainesosaa seerumin muodossa, jolloin ainesosaa on tuotteessa on suuremmissa pitoisuuksissa kuin voiteissa.

Suosituksemme etanamusiinia sisältäväksi yövoiteeksi: 

Suosituksemme anti-age -etanaseerumiksi:

Minkä aktiiviainesosien kanssa etanamusiinia voi yhdistää?

Toistaiseksi tutkimuksissa ei ole löytynyt aktiiviainesosia, joiden kanssa etanaseerumia ei voisi yhdistää. Se toimii hyvin muun muassa retinolin, C-vitamiinin ja glykolihapon kaverina.

Mizon snail repair cream

Lue lisää artikkeleitamme