K-beauty makeup - dessa tips hjälper dig att lyckas

Permanent och vacker makeup bygger alltid på en bra hudvårdsrutin och hudförberedelse för makeup. Med en koreansk hudvårdsrutin du ser till att huden definitivt tas om hand och att sminkbasen breder ut sig vackert på den. Oräkneliga mängder av olika sminkprodukter kan lätt orsaka en känsla av hjälplöshet; vart ska jag börja? Även om det inte finns några regler inom smink, hjälper många små knep och tips att bygga upp självförtroendet i smink.

I vilken ordning ska sminket appliceras?

Även om beställningen inte är skriven i sten, så följer till exempel makeupartister ordningen nedan när de sminkar sig. [Tips!] Om du ska skapa en väldigt mörk Smokey ögonmakeup rekommenderar vi att du börjar med ögonmakeupen så att den mörka ögonskuggan inte faller på den färdiga sminkbasen.

 1. Primer eller tone-up kräm
 2. Smink, BB eller CC cream
 3. Concealer
 4. Pulver
 5. Blush, shading och highlighting-produkt (såvida du inte använder flytande produkter, lägg sedan till dem innan puder)
 6. Ögonbryn
 7. Ögonmakeup
 8. Smink för läppar
 9. Avslutande spray

Make-up primers

Om du vill skapa en sminkbas som är så hållbar och vacker som möjligt bör du börja sminka dig med en primerprodukt efter din hudvårdsrutin. I grundläggande vardagsmakeup är detta på inget sätt nödvändigt, men en bra primer hjälper foundationen att spridas jämnare och gör att sminket håller bättre hela dagen.

Koreanska kvinnor älskar glödande hud, och förutom en bra hudvårdsrutin bör du föredra glödframkallande primers för att uppnå det. En riktig kultklassiker är Laneige Head Makeup Serum priming serum som återfuktar, jämnar ut hudens yta och förlänger makeupens varaktighet.

 

K-beauty primer

Tone up krämer

De som är bekanta med koreansk kosmetik har säkert stött på tone up-krämer, som är riktiga multifunktionella produkter. De har ofta ett högt solskydd, så de fungerar utmärkt som solskyddsmedel som lätt jämnar ut hudtonen. Dessutom kan de användas för att grunda makeup som en primer genom att göra hudtonen jämn och de förbättrar makeupens varaktighet. Som en extra bonus kan du hoppa över solskyddet och bara använda det tone up-krämer!

BB och CC cream

Hur k beauty sticker ut i utbudet BB och CC krämer skiljer sig från foundation? Du kanske också har stött på en tonad fuktighetskräm, som BB- och CC-krämer också är som, men med tillsatta ljusare ingredienser och mineraler. BB- och CC-krämer är mycket lätta i sammansättningen och skapar en bra skiktbar bas; du kan använda dem för att skapa en lite slätare, mycket naturlig makeupbas än din egen hud, men lite bättre. BB cream kommer från ord skönhetsbalsam och de skapar en lätt bolltäckning och är som bäst för att täcka små hudfel och skapa en "no makeup" makeup-look. Istället CC-cremen dvs Color Corretor är vanligtvis luftigare i konsistensen och slutresultatet blir mer matt.

Speciellt om du har väldigt ljus hy, och det är svårt att hitta en nyans som är tillräckligt ljus i utbudet av BB-krämer från västerländska märken, bör du leta t.ex. Klairs Illuminating Supple Blemish Cream eller Holika Holika Shimmering Petit BB Cream.

Kort sagt skiljer sig BB- och CC-krämer från foundationkrämer vad gäller deras vårdande egenskaper och dessutom är de lättare i sammansättningen och lämpliga för att skapa ett naturligt slutresultat.

K-beauty BB-creams

Stiftelsen och dess tillämpning

De legendariska kuddfundamenten för koreanska kosmetika har också hamnat i urvalet av västerländska märken, men det finns en anledning till populariteten för koreanska smink. Vi rekommenderar att du provar det Amuse Dew Power Vegansk kudde detta Om Tone Nothing But Nude Cushion -sminkkräm för att skapa en naturlig sminkbas.

Börja applicera foundationen med en borste på de områden där det är mest täckning; till exempel rodnad. Efter det, dutta in foundationen i ett sömlöst mönster med en sminksvamp.

Använd en mindre borste för att lägga till foundation till områden som behöver mer täckning. Blanda concealern med foundationen så att nyanserna smälter in perfekt i varandra.

Concealer

Trogen sitt namn concealer ger extra täckning till primern. Det finns ett brett utbud av concealers med olika täckningsgrader, sammansättningar och de som lämnar både en matt finish. Concealern appliceras endast efter primerprodukten, det vill säga BB/CC/makeup cream, eller så klart direkt ovanpå fuktkrämen eller solkrämen, om du inte tänker använda andra primerprodukter. Med concealern kan du täcka små och stora hudfel och till exempel ljusa upp mörka ringar under ögonen.

[Tips!] Concealer samlas lätt i vecken under ögonen, så vi rekommenderar att du lägger till concealer, fortsätter sedan med till exempel ögonbrynen och går sedan tillbaka för att avsluta foundationen. I den tid då ögonbrynen har ordnats och gjorts efter önskemål, brukar det redan synas var concealern samlas i linjerna. Ta en ren bomullspinne och dutta försiktigt bort överflödig concealer från dessa områden, och först därefter avsluta foundationen med puder.

Testa About Tone Hold On Tight Concealer, med en tunn sammansättning som är lätt att lägga i lager och hudlindrande ingredienser.

About Tone Hold On Tight Concealer

 

Pudret kompletterar makeupbasen

Sminkkräm (eller BB/CC-kräm) och concealer fixeras på plats med pulver. Användningen av puder är inte på något sätt obligatorisk, särskilt inte om du vill ha ett mycket glänsande slutresultat, men användningen av puder förlänger livslängden på primerprodukter. Pulver finns också i flera olika sammansättningar (lösa och stenpulver) och slutresultat (t.ex. glödande, matt och naturlig). K-beauty makeup erbjuder också innovativa pudernyanser för olika hudproblem; till exempel för hud som lider av rodnad rekommenderar vi ett test Missha Airy Pot Pressed Powder (Mint) - stenpulver.

Applicera en liten mängd puder med en borste för att sätta sminket under ögonbrynen och på locken. Testa transparent About Tone Air Fit Powder, som fixar makeup samtidigt som den jämnar ut och jämnar ut hudens struktur. Passar till exempel fet hy Etude Zero Sebum Drying Powder.

 

Blush, skuggning och framhävningsfärg

Mer rouge till de högsta punkterna i ansiktet för att lysa upp och liva upp uttrycket. Highlighter bör läggas till de ställen där ljuset träffar ansiktet först och starkast; på brynbenet, kindbenen och näsryggen.

Vi har rouge för alla smaker i vårt utbud, men vi rekommenderar att ta en titt About Tone Fluffy Air Blusher en flytande rouge som lämnar en vacker sammetslen finish och finns i många härliga nyanser.

Skuggning- och med att highlighter produkter kan framhäva eller bleka ansiktsdrag genom att skapa önskade skuggor eller, som namnet antyder, genom att framhäva vissa ansiktsdrag. De vanligaste ställena att lägga till skuggning är precis under kindbenen, kanterna på näsryggen och hårfästet och käklinjen. Highlighting-produkter läggs däremot till där ljuset i ansiktet träffar först eller följaktligen på de punkter som man särskilt vill framhäva. Lägg till en höjdpunktsfärg, till exempel på näsryggen, på överläppsbågen och på brynbenet och kindbenet.

Amuse Soft Cream Cheek

Färgsminkens ABC

När du har skapat den sminkbas du vill ha är det dags att gå vidare till den så kallade färgsminken.

Ögonbryn

Ögonbrynstrender förändras och beror mycket på vart i världen du rör dig. Medan i västerländska länder en mycket grafisk, tydligt linjerad, men ganska buskig ögonbrynstrend har varit populär de senaste åren, i Sydkorea, till exempel, är det mer benäget att stöta på mjuka, till och med lite fluffiga bryn. Ögonbrynen är inte starkt tecknade, utan naturliga och till och med söta.

Oavsett din brynstil finns det flera tillgängliga idag för att avsluta dina bryn olika produkter. Brynpennor är kanske det mest välbekanta sättet för de flesta att ta hand om hörnen och de är väldigt mångsidiga; du kan bland annat fylla i några få punkter, förbättra formen på hörnen. Det finns båda ögonbrynspennor träfärgad den där flytande.

Ögonbrynsgeler håller hårstrån på plats och finns i både transparenta och färgade formuleringar. Med gelen skapar du antingen enkelt och snabbt färdiga hörn med en produkt, eller placerar hörnen accentuerade med andra produkter på plats. Brow pomada är krämbaserad och kommer vanligtvis i en liten burk. Med dem får du ett naturligt slutresultat om du vill fylla färre fläckar i hörnen eller framhäva hörnens naturliga form. Brynpuder fungerar också på samma sätt. Brynvaxer, så att säga, frysa brynen på plats och få dem att se buskigare ut. 

Ögonskugga och hur påverkar ögonens form appliceringen?

Vill du ha ett särskilt långvarigt resultat, applicera först en krämögonskugga på locken, sedan en puderögonskugga. Primern förbättrar även ögonskuggans uthållighet enormt, vi rekommenderar att du provar den Bbia Last Eye Primer!

Koreanska sminkmärken erbjuder ett stort urval och de mest spektakulära glitterögonskuggorna, samt paletter för att skapa naturlig vardagssmink. Ta en titt på vårt urval av ögonmakeup härifrån.

En förenklad tumregel för att applicera ögonskugga kan vara:

 1. Lägg först en neutral ögonskugga till hela locket
 2. Använd skuggning för att forma ögonen genom att lägga till en lite mörkare nyans som matchar ögonskuggan du applicerade först i vecket (där det rörliga locket möter brynbenet). Prova till exempel en ljusbrun för hela locket och en något mörkare brun för skuggning. Om du har tunga mullvadar, kolla in vårt eget tips nedan!
 3. En mörkare nyans läggs till de yttre hörnen av ögonen för att framhäva ögonen. Skapa en v-formad form från basen av ögonfransarna mot det yttre ögonvrån. Börja med en liten mängd färg och lägg till efter behov för att skapa önskad finish.
 4. Om du vill kan du förutom skuggorna lägga till ljus till din ögonmakeup genom att välja en ljus eller till och med glittrig ögonskuggsskugga, som läggs till i det inre ögonvrån och den högsta punkten på brynbenet. 
 5. Kom ihåg att blanda alla ögonskuggslinjer noggrant! 
 6. Om så önskas, lägg till eyeliner för att fullborda looken.
 7. Till sist böjs ögonfransarna och mascara tillsätts.

Dessa instruktioner ovan fungerade var ögonskuggsnyanserna du valde återhållsamma neutraler, eller underbart gnistrande glitter nyanser. Noggrann suddighet av kanterna har stor effekt, så kom ihåg att fortsätta applicera penseln på kanterna tills den exakta tonala gränsen för färgen försvinner.

Runda ögon är ganska lika stora i både bredd och höjd, och både mullvadarna och den vita delen runt iris är tydligt distinkta. Runda ögon kan framhävas med en neutral ögonskugga. När du gör mörk smokey eye makeup, ta den mörka nyansen ända till basen av fransarna för att skapa ett imponerande slutresultat. För att framhäva formen rekommenderas det att lägga mascara i huvudsak bara på de övre fransarna och kom ihåg att böja fransarna för att skapa en ännu öppnare look.

Monolida eller asiatiska ögon lätt att känna igen på det faktum att den rörliga mullvad inte kan urskiljas när ögonen är öppna. Ögonens form kan framhävas särskilt bra med en eyelinerpenna. I det yttre ögonvrån ska du försöka skapa en krökt form och samtidigt bleka konturen.

Nedåtböjda ögon identifiera genom att undersöka det yttre ögonvrån; går formen ner eller går den upp. Om det yttre ögonvrån är något lägre än det inre hörnet har du nedåtböjda ögon. För nedåtböjda ögon kan du lägga till en fade highlighter eller concealer i den yttre ögonvrån, locka fransarna och borsta mascaran i raka uppåtgående rörelser (snarare än kattliknande utåt).

Uppåtvända ögon: liksom nedåtböjda, uppåtböjda ögon kan också särskiljas genom att titta på den yttre ögonvrån; det yttre hörnet är något högre än det inre hörnet, som en katt. En kattliknande eyeliner passar ögats form särskilt bra, vars effekt bör förstärkas genom att fokusera eyelinern på det yttre ögonvrån och mjuka upp eyelinern.

Ögon med tunga lock: det rörliga ögonlocket förblir delvis eller helt dolt under den överliggande huden. Vanligtvis är pannbenet också tungt och mycket distinkt. När du applicerar ögonskugga för ögon med tunga ögonlock bör du vara särskilt uppmärksam på att sminket inte fastnar på det rörliga locket eller ögonfransarna på brynbenet. Det är värt att testa vattenfast mascara och eyeliner, samt att grunda ögonskuggan väl. Dessutom, vid applicering av ögonskugga, med avvikelse från instruktionerna, bör skuggning inte påbörjas vid ögonvecket, eftersom effekten kan framhäva den tunga ögonskuggan ännu mer. Titta istället direkt in i spegeln och börja applicera den skuggande ögonskuggan där det rörliga locket möter brynbenet när du tittar framåt. Detta öppnar upp ögonens utseende, och det finns ingen risk att ett tungt ögonlock förstör din fina makeup.

Mandelformade ögon är ovala, d.v.s. de är bredare på höjden. Det yttre hörnet böjer sig uppåt och utåt och vecklinjen är tydlig. Du kan framhäva formen på dina ögon genom att göra dina ögonfransar till fokuspunkten för din makeup eller genom att prova mörk Smokey ögonmakeup.

Korealaiset luomivärit onnistuneeseen meikkiin

Mascara

Mascara är förvisso en av de vanligaste sminkprodukterna, och det finns mycket att välja på. En av Yeppos bestående hits är Bbia Never Die Mascara, som namnet antyder, stannar på plats hela dagen lång. Den absolut populäraste mascara-nyansen är svart, men speciellt för hudtyper som representerar mjukare nyanser i färganalysen rekommenderar vi ibland att testa brun mascara – det kan plötsligt bli en ny favorit! Den bruna nyansen är ofta en mjukare och mer naturlig färgnyans för ögonfransar än svart. Inget annat skapar så klart dramatik som svart!

[Tips!] Om du vill skapa mer dramatiska fransar, prova att lägga till lite löst puder mellan mascaraskikten. Detta skapar en extra vidhäftningsyta för ögonfransarna på samma sätt som fibrerna som används i fibermascaror, och möjliggör skapandet av ännu mer imponerande ögonfransar.

Läppprodukter

Om du ska skapa en stark läppsminkning rekommenderas om möjligt att exfoliera dina läppar från torr hud kvällen innan och applicera kultprodukten som blivit en kultprodukt på natten Laneige Lip Sleeping Mask Berry läppmask.

Precis som med annat smink är det också viktigt att grunda läpparna noggrant och gå vidare i en viss ordning, speciellt med iögonfallande läppsmink.

 1. Exfoliera dina läppar och applicera en mask eller läppbalsam
 2. Om du gjorde exfolieringen och läppbehandlingen precis innan du lägger på smink, klappa bort överflödiga läppkrämer innan nästa steg.
 3. Applicera en läppprimer, eller om du inte har en, antingen ett lätt lager makeup eller concealer. Du kan få extra fäste genom att lätt pudra läpparna innan du lägger läppsmink, men speciellt om du lider av torra läppar bör du vara försiktig med puder.
 4. Linje dina läppar om du vill. Du kan även applicera en läppliner som primer på hela läpparna innan du applicerar läppstift eller andra läppprodukter.
 5. Applicera läppstift eller annan läppprodukt direkt från stickan, med fingrarna eller en borste.
 6. Om du vill lägga på läppprodukten för att förstärka uthållighetskraften eller nyansen, tryck dina läppar mot en pappershandduk eller väv så att den extra färgen fastnar på pappret.
 7. Lägg till ytterligare ett lager läppprodukt.
 8. Det matta slutresultatet kan avslutas genom att lätt applicera genomskinligt löst puder.

Läppstift framhäver formen på läpparna och finns i otaliga olika färger och texturer.

Läppglans och speciellt de koreanska skapar en mycket glänsande, jämn vattnig finish. De kan också användas för att framhäva läpparnas fyllighet.

Läpptoner d.v.s. läppfärgning och läppfärgning är en korsning mellan läppstift och läppglans. De färgar lätt läpparna och håller särskilt bra.

Läppliners betona den önskade formen på läpparna och förbättra läppstiftets hållbarhet.

Lip Plumper är ett läppglans som mjukt fyller läpparna, som kan användas på egen hand eller för att avsluta läppmakeup. Prova till exempel Keep In Touch Jelly Lip Plumper Tint som kombinerar glansen från ett läppglans, nyansens uthållighet och effekten av en fylligare.

Peripera Glasting Lip Gloss

 

Avslutande sprayer

Om du vill att din makeup ska sitta på plats hela dagen eller kvällen, lägg till en sminkspray som sista steg. Det fungerar som hårspray och binder allt på plats. Försök Frudia Makeup Setting Fixer spray som hjälper till att balansera hudens talgproduktion och håller sminket vackert sammetslen hela dagen.

De bästa produkterna för att skapa glas-hud makeup

Kulas glashud skapas i första hand med bra med en hudvårdsrutin, men effekten kan och bör förstärkas med smink.

Laneige, som nämns först i artikeln, är en utmärkt grundprodukt även för att skapa glashudseffekten. Den bör följas upp med en lätt BB-creme, som till exempel ger mer lyster till ansiktet Holika Holika Bare Dew Tone Up Cream - Glow. För den som behöver mer täckning rekommenderar vi testet Missha Glow Cushion - foundation.

Om din hud behöver ett avslutande puder eller om du vill se till att din make-up sitter kvar så länge som möjligt, Tonymoly My Luminous Perfumr Glow Powder skimmerpudret fixar sminket och ger huden en vacker lyster.

Missha Glow Cushion

Läs mer av våra artiklar