Aktiva ingredienser och deras fördelar i hudvård: snigel musin

Etanamusiini ihonhoidossa

Aktiva ingredienser och deras fördelar i hudvård: snigelmucin

Vi börjar vår presentation av aktiva ingredienser med en av de mest igenkända ingredienserna i koreansk kosmetik, snigelmucin, även känt som snigelfiltrat, snigelserum och snigelslem, den engelska termen för det är snigelmusin eller Snail Secretion Filtrate. Som namnet antyder är snigelmucin ett sekret som produceras av sniglar, slemmet de använder för att hålla huden återfuktad.

Snigelmucin är en spännande ingrediens för även om den är listad som en ingrediens, innehåller den faktiskt minst sex olika ingredienskomponenter; glykoproteiner, enzymer, antimikrobiella peptider, glykolsyra, hyaluronsyra och zink. Var och en av dessa ingredienser har sina egna fördelar inom hudvård, och eftersom de alla är en del av etanamucin får du fördelarna med var och en i en ingrediens. Dessutom ingår alla dessa ingredienser naturligt i sammansättningen av snigelserumet, så de fungerar också sömlöst tillsammans.

Fördelen med zink är dess förmåga att hålla bakterier under kontroll, och tillsammans med antimikrobiella peptider minskar de hudinflammation. Snigelmucin ökar också kollagenproduktionen i huden och återfuktar och reparerar effektivt hudens skyddande lager tack vare glykol- och hyaluronsyror. Utöver dessa innehåller snigelmucin bland annat kopparpeptider som ökar kollagenproduktionen och minskar rynkor, mangan och vitaminerna A och E, som är utmärkta källor till antioxidanter.

Fördelarna med snigelmucin i hudvård i korthet

  • Återfukta
  • Balanserar funktionen av hudens skyddande lager
  • Ökar kollagenproduktionen
  • Lindrar inflammation och hudirritation
  • Antiinflammatorisk
  • En källa till antioxidanter

Cosrx snail musin essence

Vem passar snigelmucin för?

I praktiken är snigelserum lämpligt för alla hudtyper, hudtyper som är benägna att bli torra och akne har särskilt nytta av det. Men som med alla ingredienser kan du också vara allergisk mot snigelmucin, så om du är allergisk mot sniglar rekommenderar vi att du undviker snigelmucin även i hudvården. Snigelmucin blockerar inte heller hudens porer, och på grund av dess antibakteriella och ärrblekande egenskaper är det ett bra komplement till behandlingen av aknebenägen hud.

När ska man använda snigelserum?

Detta beror på vad du hoppas uppnå genom att använda ingrediensen. Många använder snigelmucin för det fuktgivande egenskaper därför bör den ingå i hudvårdsrutinen, speciellt på kvällarna i form av en nattkräm. På natten får huden den bästa användningen av produktens fuktgivande och reparerande fördelar. Tillsätt sedan kräm som innehåller snigelmucin som det sista steget i din hudvårdsrutin, efter eventuell ansiktsvatten, behandlingsvätska, ampull och serum. Om du hoppas på ett snigelserum anti-aging fördelar, rekommenderar vi att leta efter ingrediensen i form av ett serum, där ingrediensen finns i produkten i högre koncentrationer än i krämer.

Vår rekommendation för en nattkräm som innehåller snigelmucin: 

Våra rekommendationer för anti-aging etanserum:

Med vilka aktiva ingredienser kan snigelmucin kombineras?

Hittills har inga aktiva ingredienser hittats i studier som snigelserum inte gick att kombinera med. Den fungerar bra som partner för till exempel retinol, C-vitamin och glykolsyra.

Mizon snail repair cream

 

Läs mer av våra artiklar