Korealaiset kasvonaamiot: Valitse oikea naamio ihotyyppisi mukaan

Korealaiset kasvonaamiot ovat tulleet suosituiksi kauneudenhoitorutiinien keskeisenä osana niiden tehokkuuden ja monipuolisuuden vuoksi. Valitessa kasvonaamiota on tärkeää ottaa huomioon oma ihotyyppi, jotta saavutetaan parhaat mahdolliset tulokset.

Tässä lyhyt opas eri ihotyypeille sopivien korealaisien kasvonaamioiden valintaan:

ANUA PEACH 70 NIACIN SERUM MASK

 

Rasvoittuva iho

Rasvoittuvan ihon omaaville sopivat kasvonaamiot, jotka auttavat tasapainottamaan talineritystä, puhdistavat ihohuokosia ja rauhoittavat tulehduksista (finneistä) ärtynyttä ihoa. Valitse naamioita, jotka sisältävät ainesosia kuten savea, vihreää teetä, pujoa (mugwort) salisyylihappoa tai aktiivihiiltä.

Kasvonaamioita erityisesti rasvoittuvalle iholle:

Kuiva iho

Kuivan ihon hoitoon sopivat kosteuttavat ja ravitsevat kasvonaamiot, jotka auttavat palauttamaan ihon kosteustasapainon ja pehmeyden. Suosi naamioita, jotka sisältävät kosteuttavia ainesosia kuten hyaluronihappoa, sheavoita, hunajaa, mustikkaa tai safloria, jotka auttavat tehokkaasti kosteuttamaan ja ravitsemaan kuivaa ihoa.

Kasvonaamioita kuivalle iholle:

Skinfood Black Sugar Mask

Herkkä iho

Herkälle iholle tarkoitetut kasvonaamiot ovat ihoa rauhoittavia, ja auttavat vähentämään ärsytystä ja punoitusta. Herkälle iholle hellää hoivaa tuovat naamiot, jotka sisältävät rauhoittavia ainesosia kuten rohtosammakonputkiuutetta (centella) tai viherkameleontin lehtiuutetta (heartleaf), jotka auttavat vahvistamaan ihon suojakerrosta ja lievittämään ihoärsytystä.

Kasvonaamioita herkälle iholle:

 

Sekaiho

Sekaiholle sopivat kasvonaamiot, jotka tarjoavat tasapainoisen yhdistelmän kosteutusta ja puhdistusta. Etsi naamioita, jotka sisältävät ainesosia kuten vihreää teetä, propolista tai niasiiniamidia, jotka auttavat hillitsemään ja tasapainottamaan talineritystä samalla kun ne kosteuttavat ja kirkastavat ihoa. Sekaiholle sopii myös erinomaisesti kahden erilaisen poispestävän naamion yhdistely; levitä rasvoittavammalle kasvojen osiolle yhtä naamiota ja muualle toista.

Kasvonaamioita sekaiholle:

 

Ikääntyvä iho

Ikääntyvälle iholle suunnitellut kasvonaamiot auttavat kiinteyttämään ja uudistamaan ihoa, samalla kun ne häivyttävät juonteita ja ryppyjä. Valitse naamioita, jotka sisältävät antioksidantteja kuten C-vitamiinia, retinolia tai peptidejä, jotka auttavat stimuloimaan kollageenin tuotantoa ja parantamaan ihon elastisuutta.

Kasvonaamioita ikääntyvälle iholle:

 

Skin79 sheet mask

Kasvonaamion käyttö

Kasvonaamio levitetään kasvoille heti ihonpuhdistuksen jälkeen, annetaan vaikuttaa ohjeen mukaan ja pestään pois tai taputellaan iholle. Jatka sen jälkeen muulla ihonhoitorutiinilla.

Miten kangasnaamio eroaa poispestävästä kasvonaamiosta:

Kangasnaamiot ovat erittäin tehokkaita paitsi loistavien ainesosakoostumuksiensa vuoksi, myös siksi että kangas estää kosteuden haihtumista kasvoilta naamion vaikutuksen aikana. Näin naamion sisältämät ainesosat pääsevät imeytymään tehokkaammin ihoon.

Kuinka käyttää kangasnaamioita oikein:

Puhdista iho: Ennen naamion käyttöä puhdista kasvot huolellisesti poistaaksesi paitsi meikin, myös ylimääräisen lian ja talin iholta. Tämä auttaa aktiiviaineita imeytymään paremmin ihoon.

Lisää kasvovesi ja seerumi: Riippuen onko kasvonaamio rikastettu hoitonesteellä (essence) vai seerumilla tai ampullilla, levitä kasvoille ennen naamiota ainakin kasvovesi. Yksinkertaisimmillaan jokaiseen kangasnaamioon voi suhtautua seerumin tavoin; eli tee samat rutiinin vaiheet ennen kangasnaamion levitystä, kuin mitä tekisit ennen seerumia. Jos tiedät että kangasnaamio sisältää hoitonestettä eli essenceä, on se tarkoitus käyttää ennen seerumia ja/tai ampullia.

Levitä naamio: Avaa naamio varovasti ja aseta se kasvoillesi varmistaen, että se peittää koko kasvojen alueen tasaisesti. Suosittelemme leikkaamaan varovasti naamioon viillot esimerkiksi nenän päälle ja tarvittaessa leukalinjaan, jotta saat naamion istumaan hyvin kasvoille.

Rentoudu ja anna vaikuttaa: Anna naamion vaikuttaa ohjeiden mukaisesti, yleensä noin 15-20 minuuttia. Tämä on erinomainen hetki pysähtyä, rentoutua ja nauttia hetkestä.

Poista ja taputtele: Poista naamio ja hiero tai taputtele ylimääräinen hoitoneste ihoon kevyesti, jotta se imeytyy täysin.

Viimeistele: Lopuksi lisää kasvovoide viimeistelemään kosteuttavan ja hoitavan vaikutuksen.

Lue lisää artikkeleitamme