Hanbang och traditionell koreansk hudvård

Koreanska kosmetika är redan kända för flera olika trender runt om i världen, men Hanbang-kosmetik sticker ut från mängden med sin närhet till naturen och historien. Hanbang hänvisar till traditionell koreansk medicin med rötter som går tillbaka tusentals år i Sydkorea.

Vad är Hanbang kosmetika?

Hanbang kosmetiska produkter använder gamla naturliga och traditionella ingredienser som traditionellt används i den koreanska kulturen i olika former, såsom växtextrakt, örter och rötter. Dessa ingredienser är kända för sina välgörande och till och med helande egenskaper inom hudvård och till och med medicin.

 

Traditionella Hanbang ingredienser

Här är några välbekanta ingredienser från traditionella koreanska hudvårdsprodukter, för de mest populära ingredienserna kan du hitta deras egna artiklar länkade nedan:

 1. Ginseng
 2. Centella
 3. Körsbärsextrakt
 4. Extrakt av hjärtblad eller grönt kameleontblad
 5. Bellflower
 6. Mugwort
 7. Ris
 8. Gojimarja
 9. Dong Quai
 10. Angelica Gigas Nakai
 11. Lakritsrotsnyhet
 12. Schisandra bär
 13. Koreansk röd tall
 14. Pion
 15. Saflori
 16. Koreansk mynta
 17. Mandarin

Namnet på produkterna i ingredienslistorna varierar beroende på vilken del av växten, roten etc. som används. Här presenterar vi de vanligaste namnen under vilka de nämnda Hanbang-ingredienserna kan hittas i INCI-listan.

Manyo Factory Heather Calming Essence Pad laput iholla

Körsbärsblomsextrakt

Det finns inget standardiserat namn för körsbärsblomsextrakt och det kan kallas med olika namn beroende på varumärke eller ingredienslista.

Däremot kan du hitta det på INCI-listan under namn som Körsbärsblomsextrakt, Sakuraextrakt (sakura syftar på blomningstiden för körsbärsblommor i Asien), Prunus Serrulata-extrakt (det vetenskapliga namnet på körsbärsträdet) eller Blomsterextrakt.

Beot-kott är körsbärsblomningssäsongen på koreanska, vilket är en mycket betydelsefull vårhändelse. Blommornas korta livslängd symboliserar livets skönhet och skörhet. När blommorna blommar deltar många koreaner i traditionella picknickar och fester i parker och gator. Denna tradition har gett körsbärsblommor en speciell symbolisk betydelse förknippad med glädje och gemenskap.

Fördelarna med körsbärsblomsextrakt

 • Ljusar upp, ljusar upp och hjälper till att jämna ut hudtonen.
 • Antioxidanteffekten skyddar huden från fria radikaler.
 • Lugnar och behandlar irriterad hud.
 • Återfukta.

Frudia My Orchard Cherry Hand Cream innehåller körsbärsextrakt och doftar charmigt. 

Heartleaf, Houttuynia Cordata 어성초

Heartleaf är ett vanligt namn för Houttuynia cordata-växten som används inom traditionell medicin och kosmetika i Korea. Bladen på Heartleaf-växten är kända för sitt hjärtformade utseende och är också användbara i hudvård. Den är lämplig att använda som en del av hudvårdsrutiner både morgon och kväll och är särskilt lämplig för dig med akne eller känslig hud.

Du kan hitta grönt kameleontbladsextrakt i ingredienslistan vanligtvis under namnet Houttuynia Cordata Extract. 

Fördelarna med grönt kameleontbladextrakt

 • Lugnar huden och hudinflammationer.
 • Naturligt antibakteriell.

Grönt kameleontbladsextrakt fungerar bra med många aktiva ingredienser, eftersom det hjälper till att minska hudirritation, som lätt orsakas av t ex retinol och kemisk peeling. Heartleafs lugnande egenskaper kan förbättras genom att använda den med andra antiinflammatoriska medel, såsom aloe vera. 

Produkter som innehåller hjärtblad

Goodal Heartleaf Calming Toner Pads minskar hudrodnad och lugnar inflammation och överdriven talgproduktion.

Anuas hjärtbladsprodukter, som har blivit kultprodukter, fortsätter att vara våra kunders perenna favoriter.

Bellflower

Bellflower odlas i alla provinser i Sydkorea till långt in på hösten. Det avnjuts i många olika former, som tillbehör till maten, som ett slags näringstillskott i kombination med till exempel päron eller honung, och som te, som ofta är det första botemedlet för koreaner att tämja en förkylning eller ont i halsen.

Saponinerna, flavonoiderna och fenolsyran som finns i klockblomman bekämpar effektivt inflammation och hjälper huden att lugna ner sig och regenerera mer effektivt. Bell flower finns i [Hwarang'] Bell Flower Cleansing Balm.

 

Mugwort, Artemisia 쑥

Mugwort är känt för sin effektiva lugnande effekt på hud och hudrodnad. Dessutom hjälper den till att balansera huden genom att förbättra hudens fuktbalans och minska överdriven talgsekretion. Det har också en terapeutisk antiseptisk effekt.

Du kan hitta mugwort i flera produkter i vårt utbud, såsom [Round Lab] Båtört Calming Cream , [Isntree] Äkta Båtört Clay Mask och [Axis-Y] Bårnött Green Vital Energy Complex Sheet Mask .

Isntree Mugwort Calming Ampoule

Goji bär 구기열매

Gojibär är fulla av vitaminer och antioxidanter som har en hudupplysande effekt. Dessutom skyddar antioxidanter huden från yttre skadliga faktorer som orsakar för tidigt åldrande av huden.


Dong Quai, Angelica Sinesis aka Chinese Bear Pipe 당귀

Extraktet som erhålls från underarten björnbär är en uråldrig ingrediens som används som medicin i Korea, Kina och Japan, som också har vunnit popularitet som ingrediens i hudvårdsprodukter de senaste åren.

 • Antioxidant, skyddar huden från fria radikaler.
 • Återfukta.
 • Den antiinflammatoriska effekten minskar hudrodnad och irritation.
 • Ljusar upp hudtonen.

 

Koreanska Angelica Gigas Nakai 당귀

 

Liksom Dong Quai lugnar även den koreanska ingrediensen Angelica Root huden, men den är också lämplig för att kontrollera akne. Det används också för att upprätthålla hårbottens välbefinnande och främja hårväxt.


Lakritsrot eller lakritsrotextrakt 기초

Lakritsrotextrakt erhålls från Glycyrrhiza glabra eller lakritsväxt. Rotextrakt används i hudvård för dess ljusare och antiinflammatoriska egenskaper. Det används särskilt vid behandling av pigmentförändringar och för att lugna irriterad hud.

 

Schisandra bär 오미자

Schisandra bär är en utmärkt källa till antioxidanter som skyddar huden från yttre skadliga faktorer. Schisandra lugnar även hudrodnad och irritation.

 

Koreanska röda tallklasar 송이

Koreansk röd tallextrakt används för dess anti-aging egenskaper. Det hjälper till att främja hudens elasticitet och blekar linjer.


Pion 모련

Pion är känd inte bara för sina antioxidantegenskaper, utan också för sina hudlindrande och ljusare egenskaper.

Du kan hitta pion, till exempel, i [LuLuLun] Pure Balance Sheet Mask och [Mizon] Pure Pearl Eye Gel Patch ögonområdesmasker.

 

Safflor 홍화

Safflor eller safflor är en mycket återfuktande ingrediens i hudvårdsprodukter och är särskilt lämplig för åldrande hud.


Koreansk mynta 향년

En utmärkt anti-aging ingrediens, som enligt forskning bland annat har en rynkreducerande effekt. Dessutom har koreansk mynta antioxidant, kylande och lugnande egenskaper.

[Rom&nd] Juicy Lasting Tint Bare Skin Series malli 22 Pomelo Skin

 

Läs mer av våra artiklar