Koreansk hudvård

Lär dig i vår artikel vad koreansk hudvård innebär och de steg som är involverade i det, hur din hud drar nytta av att använda varje produkt och särskilt vad den 10-stegs koreanska hudvårdsrutinen egentligen betyder. Vi berättar också hur du skapar en enkel 3-stegs hudvårdsrutin.

 

Koreansk hudvårdsrutin:

  1. Sminkborttagning med en oljebaserad rengöringsprodukt 
  2. Hudrengöring vmed en förgrundad rengöringsprodukt
  3. Peeling
  4. Mask (att spridas detta tyg mask eli sheet mask)
  5. Ansiktstvätt
  6. Serum, ampull och behandlingsvätska (essence)
  7. Ögonkräm
  8. Fuktighetskräm
  9. Nattmasker och läppmasker
  10. Solskydd

 

Dubbelrengöring är en absolut del av den koreanska hudvårdsrutinen. På kvällen rengörs först smink, smuts, talg och solkräm från ansiktet med en oljebaserad rengöringsprodukt eller micellärt vatten.

Efter detta tvättas huden med en vattenbaserad rengöringsprodukt lämplig för hudtypen.

På morgonen kan du tvätta ansiktet med bara vatten eller vid behov med en vattenbaserad rengöring.

Peeling är viktigt för alla hudtyper. Exfolierande produkter tar bort döda hudceller från huden, vilket gör att vårdprodukterna bättre absorberas i huden. Läs mer om peeling.

Ansiktsmasker är ett utmärkt komplement till din hudvårdsrutin och är en mycket viktig del av koreansk hudvård. En ansiktsmask kan tillföra en extra dos av återfuktning till huden, djuprengöra hudens porer eller till exempel lugna irriterad hud.

Ansiktsvatten är det första återfuktande steget efter rengöring. Ansiktsvattnets funktion är att balansera hudens pH efter tvätt, så att hudens skyddande lager (hudbarriär) förblir starkt och huden klarar av att bekämpa bakterier och orenheter. Ansiktsvattenet skyddar huden från den uppstramande torra känslan efter tvätt och hjälper andra hudvårdsprodukter att absorberas bättre.

Essence, serum och ampuller innehåller aktiva ingredienser som behandlar hudproblem.

Essence tillsätts efter toner, före ampullen eller serumet. Essence innehåller inte lika många aktiva substanser som serum eller ampuller.

Serum och ampull tillsätts efter ansiktsvatten eller behandlingsvätska, alltid före fuktighetskräm. De innehåller aktiva substanser i högre koncentrationer.

Produkterna tillsätts från en mer rinnig sammansättning till en tjockare.

Steg 7, 8 och 9.

Ögonkräm, ansiktskräm, ansiktsolja, natt- och läppmask

Ögonkräm behandlar den ömtåliga huden runt ögonen och särskilt problem som är typiska för området, som mörka ringar eller linjer.

Ögonmasker ger effektiv hjälp till området kring ögonen, precis som ansiktsmasker mot huden i ansiktet.

Ansiktskräm , det vill säga fuktkräm för ansiktet, tillsätts efter serumet, före solkräm eller eventuell ansiktsolja.

Välj kompositioner som passar din hudtyp och hudproblem, till exempel för åldrande hud rekommenderar vi mer fuktgivande krämer med anti-aging egenskaper. För fet hy är däremot en lätt gelliknande sammansättning bäst.

Koreanska ansiktskrämer brukar inte delas in i morgon- och nattkrämer, men nästan alla produkter är lämpliga för båda användningsområdena. En bra tumregel är att föredra mer närande och tjockare formler i din kvällsrutin.

Nattmasken och läppmasken läggs till som det sista steget i rutinen för att få en övernattningseffekt. En eventuell ansiktsolja är vanligtvis bara nödvändig för mycket torra hudtyper, och tillsätts även som det sista steget i rutinen.

Lär dig mer om koreansk hudvård

Kolla in våra artiklar

I våra artiklar hittar du mycket hjälp med att välja rätt produkter, känna till ingredienserna och djupgående information om K-beauty-världens hemligheter. Behöver du hjälp med att välja produkter, kontakta gärna vår kosmetolog eller kom förbi vår butik!