💖Kaikki puhdistustuotteet -20% koodilla SPRINGCLEANING20💖

K-beauty trendit 2023

Tänä vuonna tik tok ja korealainen youtube luovat suuren määrän uusia trendejä, jotka ohjaavat niin tuotekehitystä kuin meidän valikoimaamme. 

 

 

  1. Jello Skin: vielä yksi uusi käsitys terveen näköiselle iholle, jossa on kimmoisuutta, luonnollista hehkua ja usein persikan kaltaista punaa. Jello-skin saavutetaan käyttämällä tuotteita, joissa on kollageenia, hyaluronihappoa, retinolia ja ihoa ravitseva koostumus.  
  2. Jello-skin ei ole kuitenkaan pelkän ihonhoidon, vaan myös elämäntapojen tulos. Korealaiset tunnetaan siitä, että heidän päivittäinen ruokavalio koostuu fermentoiduista ruuista sekä kollageenia sisältävistä merenelävistä tai esim. kananjaloista. Varsinaisen ruuan lisäksi jo pienestä pitäen korealaiseen elämäntapaan kuuluu melko suuri määrä lisäravinteita. Äidit ostavat opiskelijoille vitamiinijuomia ja ginsenghyytelöä, lauantai-illan jälkeen monet juovat antioksidanttipitoisia maksaa suojaavia juomia ja loppujen lopuksi monet kauneudesta kiinnostuneet syövät erilaisia kollageenijauheita, -hyytelöitä ja karkkeja. Etenkin tänä vuonna tik tokista on levinnyt trendi siitä, että korealaisten kaunis iho voi olla muutakin kuin ihonhoitoa eikä se ole suinkaan tarua.  Korean matka on kuitenkin oiva mahdollisuus kokeilla kaikkia näitä lisäravinteita, sillä näitä saa nykyään kaikista marketeista, kioskeista ja tietysti Olive Youngista!
  3. Jello-skin on hyvä esimerkki siitä, että iho pyritään pitämään nuorekkaana pitkään, niinpä retinoli on vieläkin suosionsa huipulla. Koska retinoli ja muut aktiiviainesosat kuten askorbiinihappo saattavat ärsyttää ihoa, ihon suojamuurin vaaliminen ja skin cycling ovat tänäkin vuonna monen to skin-listalla. Skin cycling on terminä uusi, vaikka monet ovat käyttäneet menetelmää intuitiivisesti jo aikaisemmin. Kyse onkin siitä, että ihon annetaan levätä retinolin tai aktiiviaineiden käytön jälkeen käytännössä vuorotelleen kosteuttavaa/rauhoittavaa, kuorivaa/uusivaa ihonhoitoa aina neljän tai viiden päivän sykleissä ja saavutetaan tila, jossa iho pystyy hyödyntämään kosteutusta ja ravinteita parhaalla mahdollisella tavalla.
  4. Skyn cyclingin rauhoittavan ja kosteuttavan vaiheen aikana kannattaakin suosia jotakin hellävaraista, vahvistavaa ja päivittäiseen käyttöön sopivaa. Ainesosat, joita on hyvä ottaa rutiiniin ovat keramidit ja pantenoli. Pantenoli eli B5 vitamiini ja sen eri muodot on todella laajasti käytetty ainesosa (esim. Bepanthen, Cicaplast Baume B5 jne), mutta nyt siitä on tullut oikea trendi. Pantenoli on humektantti, joka sitoo itseensä vettä ja kosteutta sekä samalla rauhoittaa ja suojaa ihoa. Ainesosana sillä on todella pitkä historia ja sen turvallisuutta sekä hyötyjä on tutkittu perusteellisesti. Voit yhdistää pantenolia sisältäviä tuotteita eri aktiviiainesosiin esim. renotiliin ja C-vitamiiniin. Ensi viikolla saammekin valikoimaamme pitkään odotetun Holika Holika Panthebible voiteen, joka sopii varmasti monen ihonhoitorutiiniin ja toivottavasti keväästä myös Some By Mi:n uusin pantenolia sisältävä sarja saa CPNP-merkinnän. 
  5. AI-ihonhoidossa sekä entistä enemmän ihonhoitolaitteita tulee näkymään niin korealaisessa youtubessa kuin myös Yeppossa, nimittäin lanseeramme ihan kohta ihonanalyysipalvelun, joka tukee entistä paremmin meidän konsulenttien työtä! AI:n avulla pystymme huomioimaan paremmin ihon kaikki tarpeet ja seuraamaan ihon kunnon kehitystä.
  6. Meikeissä pitkät erotellut idol-ripset, jelly-huulet (esim. Amuse) sekä voidemainen pohja ovat in. Viime viikolla maskisuositus on vihdoin poistunut myös Koreassa, minkä vuoksi markkinoille odotetaan uusia ja jännittäviä voidemaisia tuotteita mm. varjostuksia, poskipunia ja kosteuttavia cushion-meikkivoiteita.
  7. Uudelleen täytettävät tuotteet valtaavat markkinat. Sellaiset yritykset kuten Amore Pacific ja Aromatica tuovat vähitelleen myös Eurooppaan tuotteita, joihin voi halutessaan saada täyttöpakkauksen ja siten säästää luontoa. Mekin lupaamme ottaa valikoimaan näitä heti, kun ovat saatavilla täällä EU:ssa.